Zoeken

BMW breidt scooterfamilie uit met C400X

7 november 2017
Met de volledig nieuwe C400 betreedt BMW opnieuw een nieuw segment: dat van de middenklasse scooter. Naast de C650Sport, C650 GT en C Evolution komt BMW nu met een nieuwe scooter voor het binnenstedelijk vervoer. En daarmee komen direct enkele nieuwe features.

Nou had BMW ons heel even op het verkeerde been met de naam C400X en dachten we echt dat er een Duits antwoord zou komen op de Honda X-ADV. Misschien was het misplaatst, maar toch ging hier een seconde een lichte teleurstelling door de zaal. Totdat we ontdekten dat het een compleet nieuw model was, speciaal voor de Urban Jungle zoals we dat heel hip zeggen. En daar is ’t ding puik voor uitgevoerd. Kleiner en lichter en dus handzamer in druk verkeer, tussen geparkeerde auto’s en over voetgangersgebieden. Om daar nog beter bij van dienst te zijn is de C400X voorzien van een nieuw ontwikkeld stalen buizenframe, stijf en stabiel. Twee schijven voor, eentje achter en ABS zijn allemaal gekoppeld om heel, heel hard te kunnen remmen als het echt nodig is.

Maar het wordt nog mooier. Je kunt namelijk net als bij de F850GS kiezen voor de full color TFT in combinatie met de BMW Motorrad Connectivity, met dus alle multimedia interactie die daar bij hoort. Mooie multi controller op het stuur en je hoeft nergens je handen voor los te laten terwijl je je appjes screent, contactpersonen opzoekt en je moeder belt. Of natuurlijk de laatste Rammstein opzoekt om in je oordoppen te blazen. Het design is typisch BMW C en past zo in de familie, naast de rest. De Led koplamp is weliswaar nieuwer, maar we wachten gewoon even totdat de 650 daar ook mee uitgerust is en dan is het weer helemaal gelijk. Tot die tijd is de 400 dus gewoon keihard hipper. Wat nog meer…  het blokje levert toevallig precies 25 kW en is dus ruimschoots A2-goedgekeurd. Om al dat geweld de baas te kunnen is de scooter uitgerust met een CVT transmissie en houdt ASC alles binnen de perken. Als dat nou nog uitschakelbaar is, kun je tenminste nog wel wheelies maken.

Om je niet te laten beperken door de styling heeft BMW opnieuw de Flexcase ingezet, waarmee je dus bij stilstand de bagageruimte kunt vergroten om er je schooltas of helm in kwijt te kunnen. Maar alle gekheid op een stokje, zien we het eigenlijk best zitten met deze scooter en zijn stiekem toch best een beetje nieuwsgierig naar hoe ’t rijdt. Prijs en leverdatum zijn nog onbekend.