Zoeken

Binnenkort: eerste test Moto Guzzi Audace en Eldorado

20 juni 2015
Onder het motto ‘als den berg niet naar Mohammed komt’ organiseerde Piaggio Vespa BV, de Benelux importeur van de merken onder de Piaggio paraplu, in samenwerking met de Belgische dealer Motokaiser zijn eigen feestje met de nieuwe Audace en Eldorado. Aangezien wij nooit vies zijn van een lekker feestje togen wij naar de Ardennen voor een kennismaking met de twee nieuwe varianten op de California 1400.

Moto Guzzi_139

De wegen van Piaggio zijn soms ondoorgrondelijk, niet alleen voor ons maar ook voor de importeur die zich soms in allerlei bochten moet wringen om alle motornieuws onder de aandacht te brengen. Voor de introductie van de twee compleet nieuwe modellen Audace en Eldorado, welke het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan werden gepresenteerd, viste men zelfs volledig achter het net, waardoor in allerijl een eigen feestje werd opgezet.

In samenwerking met de Belgische Moto Guzzi specialist Motokaiser (mocht je toevallig eens in de buurt van Vielsalm zijn, wip eens naar binnen bij deze ongekend grote zaak die behalve tweewielers een flinke voorraad quads in alle soorten en maten heeft, de koffie smaakt in ieder geval prima) werd in de Belgische en Luxemburgse Ardennen een prachtige route uitgezet, zodat ook wij eens nader met de twee nieuwe modellen kennis konden maken.

Een uitgebreide dubbeltest van deze twee nieuwe Guzzi modellen is binnenkort op Motorfreaks te lezen, maar we willen nu al wel verklappen dat ondanks het feit dat beide modellen van dezelfde California 1400 zijn afgeleid, de onderlinge verschillen haast niet groter hadden kunnen zijn. De één is een stoere versie van de Griso, de ander is als een Chesterfield op wielen.

Aan jullie om te raden wie wat is.