Zoeken

Ride-on MotorTours Mega motorreis: van Alaska naar Vuurland

8 augustus 2016
Vier jaar na de eerste editie heeft Ride-on MotorTours 'm weer op de agenda gezet, de MEGA motorreis van Alaska naar Vuurland, 30.000 km door de meest uiteenlopende soorten landschappen, door heel veel natuur in alle klimaatzones.

Ride-on

De gebieden waar je doorheen zal rijden strekken zich uit over de Rocky Mountains van de ene naar de andere prachtige canyon, via verschillende nationale parken tot in de woestijn. Het dagboek van de eerste editie in 2013 is op blogspot website van Ride-on Motortours terug te vinden.

In Zuid Amerika zijn het de Andes die de dienst uitmaken, waarin parels met klinkende namen als de Canyon del Pato, Macchu Picchu en Titicaca op je wachten. Zuidelijker liggen het nationaal park Torres del Paine, de gletsjer Perito Moreno, de Cordillera Austral en Patagonia die via een van de meest uitdagende wegen, de Routa Cuarenta verbonden worden. Van Panama naar Colombia varen de reizigers met hun motoren samen met een zeilboot om de beruchte Darien Gap heen.

Het is de tweede keer dat Rob en Dafne de Jong van Ride-on MotorTours deze reis organiseren en begeleiden. Ze doen dat op hun eigen bekende wijze, waarin de routes, reisdoelen en ook agenda met de reisgenoten gekozen en voorbereid zijn, maar waarin iedereen verder zijn eigen gang kan gaan en vrij is zo te reizen als dat goed voelt.

De Mega Motorreis van Alaska naar Vuurland start op 17 augustus 2017, het einddoel Vuurland zal op 14 december worden gehaald. Goedkoop is de reis allerminst, voor de 120 dagen lange trip moet € 17.695 worden neergelegd, en dat is nog onder voorbehoud. Het is trouwens ook mogelijk om in Zuid Amerika aan te haken, dat deel start op 16 september in Colombia.

Mocht je voldoende tijd én geld hebben en geïnteresseerd zijn in de trip, op 11 september is er in het Ride-on Travel Center in Zeddam een informatiebijeenkomst. Aanmelden kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .