Zoeken

Ongekende run op startbewijzen Red Bull Knock Out

7 april 2015
De eerste 750 rijders voor Red Bull Knock Out hebben zich ingeschreven. Binnen enkele uren na het openstellen van de inschrijvingen was het aantal voor de eerste batch al bereikt, waarmee de inschrijvingen tijdelijk dicht zijn gezet.

Red-Bull-Knock-Out-1

De organisatie van de 2015 Red Bull Knock Out had zich geen betere start kunnen bedenken. Binnen één dag hadden zich al meer deelnemers ingeschreven dan tijdens de laatste editie van de legendarische strandrace in 2008, toen er 650 motocrossers deelnamen. Vanaf woensdag 22 april om 16.00 uur kunnen motocrossers zich inschrijven voor de tweede batch via www.redbullknockout.nl.

Red Bull Knock Out wordt georganiseerd in samenwerking met de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), KTM en de Gemeente Den Haag. Tevens is dit het Open Nederlands Kampioenschap Strandrace. Tijdens deze heftige race strijden rijders tegen natuurlijke elementen zoals mul zand en opkomend tij en kunnen amateur motorcrossers zich direct meten met de wereldtop.

Praktische informatie

  • De tweede inschrijfperiode voor Red Bull Knock Out start woensdag 22 april om 16.00 uur.
  • De inschrijfkosten voor Red Bull Knock Out bedragen € 75,- per persoon. Hierbij inbegrepen: deelnamebewijs voor Red Bull Knock Out 2015 voor 1 rijder en 1 monteur/assistent, 1 startnummer, de mogelijkheid om minimaal 1 heat van 1 uur te racen, een licentienummer inclusief verzekering (verzorgd door de KNMV – zie ook disclaimer KNMV), een overnachtingsplaats voor 1 rijder en 1 monteur/assistent (standplaats voor camper).
  • Bij aanvang van het event moet elke deelnemer op zaterdag 28 november minimaal 16 jaar oud zijn.
  • Twee weken voorafgaand aan het evenement ontvangen deelnemers het startnummer.

Kwalificatie en finaledag
Op zaterdag 28 november krijgen alle deelnemende motocrossers de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de halve finale die op zondag 29 november plaats vindt. De uitdaging? Zorgen dat je de snelste bent όf doorgaan totdat je knock out bent.

Voor aanvullende informatie zie www.redbullknockout.nl