Zoeken

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro verkozen tot Best of Show EICMA

12 november 2018
het blijft natuurlijk een Italiaanse verkiezing op een Italiaanse beurs, maar de MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro is op de EICMA in Milaan op de stand van de Italiaanse collega's van Motociclismo verkozen tot 'Most beautiful motorcycle of the show'.

We hadden het eerlijk gezegd ook niet anders verwacht. Door de Italiaanse collega's van Motociclismo wordt nu al flink wat jaartjes de Best of Bike verkiezing georganiseerd, waarbij de titel tot nu toe elk jaar naar een Italiaans merk is gegaan, naar een Ducati of een MV Agusta om precies te zijn. 

Enerzijds omdat je Italianen niets over design hoeft te leren, maar anderzijds natuurlijk ook omdat het stemmen door de Italiaanse beursbezoekers wordt gedaan die -heel begrijpelijk- een Italiaan boven iets uit de rest van de wereld zullen verkiezen. Net als wanneer het Duitse Motorrad een Best of Show op de Intermot zou organiseren, dat een BMW als winnaar zou opleveren, net als een Triumph dat bij een door MCN op de NEC georganiseerde Best of Show zou zijn. 

Toch begrijpen we wel waarom het Italiaanse publiek massaal voor deze MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro is gegaan, het is de eerste Supernaked met een vermogen van boven de 200 pk en nog niet zo'n beetje ook: de op de F4 RC gebaseerde nieuwe viercilinder Brutale wordt opgegeven voor een topvermogen van 212 pk en een topsnelheid van meer dan 300 km/u, waarmee de Italianen de lat voor de hyper-naked een flink stuk hoger hebben gelegd. 

De MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro kreeg 35% van de 16.000 stemmen die in totaal werden uitgebracht. De tweede plaats ging naar de Ducati Hypermotard SP, die 19% van de stemmen kreeg, terwijl de derde plaats naar de Aprilia RSV4 1100 Factory ging met 9%.