Zoeken

KNMV ontvangt keurmerk voor VRO risico

12 september 2016
De European Association of Motorcycle Manufacturers (ACEM) organiseerde afgelopen week in Brussel haar jaarlijkse conferentie ‘The Safe Ride to the Future’ rond het thema motorveiligheid in de EU. Tijdens de conferentie heeft de KNMV het eerste kwaliteitskeurmerk uitgereikt voor de cursus VRO Risico.

KNMV

Tijdens de meeting werd er gesproken over belangrijke problemen met betrekking tot motorveiligheid, zoals verbeterde technologieën, de noodzaak van goed rijgedrag en het belang van nationale motorveiligheid plannen.

Inspelend op de motorveiligheid heeft de ACEM samen met de Deutscher Verkehrssicherheitsrat (DVR) een nieuw Europees kwaliteitskeurmerk voor voortgezette rijopleidingen, het European Training Quality Label, gepresenteerd. Tijdens de conferentie is het eerste kwaliteitskeurmerk uitgereikt aan de KNMV. De cursus VRO Risico is de allereerste opleiding die dit keurmerk heeft gekregen.

Arjan Everink, Hoofd Verkeer en Opleidingen KNMV:
We zijn erg trots op dit kwaliteitskeurmerk. Het is mooi dat we als eerste dit keurmerk mogen voeren. Door middel van het keurmerk is de cursus VRO Risico voor klanten duidelijk te onderscheiden als zij zich gaan oriënteren op de opleidingsmarkt. Het keurmerk heeft betrekking op de inhoud van de cursus, de uitvoering van de cursus en de instructeurs.