Zoeken

Kawasaki herpositioneert Versys 650 naar 7999 euro

7 januari 2016
De afgelopen jaar compleet vernieuwde Versys 650 was het afgelopen jaar in de Benelux al compleet uitverkocht, maar dat heeft Team Green er niet van weerhouden de fiets dit jaar in Nederland -zoals ze het zelf mooi zeggen- te herpositioneren. Het 2016 model is nu vanaf 7999 euro leverbaar.

Versys Energy_Run_5258

Het zal de Nederlanse Kawasaki importeur best niet lekker hebben gezeten, overal in Europa is de Versys 650 goedkoper dan z’n grote concurrent, de Suzuki V-Strom 650, behalve in het land waar notabene het Europese hoofdkantoor van Team Green is gevestigd.

Dat moest veranderen, en dus zijn tot in Japan alle krachten binnen de Kawasaki Heavy Industries organisatie de krachten gebundeld om daar wat aan te toen, met als resultaat een flink aangescherpt prijskaartje van nu € 7.999,-. Inderdaad, precies onder de prijs van z'n directe concurrenten  -net als in de rest van Europa.

Volgens Kawasaki is trouwens geen sprake van een ordinaire prijsverlaging, maar is de Versys 650 geherpositioneerd. Ons maakt het niet uit hoe het beestje wordt genoemd, moraal van het verhaal is dat nieuwe kopers nu een aardige cent overhouden.

Henk Salomons, Section Manager Benelux:
De Versys 650 heeft zich in zijn eerste jaar meer dan bewezen door meteen een van de best verkochte modellen in zijn segment te worden. Hier zijn we natuurlijk zeer trots op, maar we zijn er van overtuigd dat dit model nog veel meer in zijn mars heeft. Als we bijvoorbeeld in de grote landen om ons heen kijken zien we de dat de Versys 650 veruit de grootste speler in zijn segment is. Niettemin omdat de Versys in deze landen ook competitiever geprijsd is dan zijn naaste concurrenten.
Om deze leidende rol ook in Nederland te kunnen behalen hebben we een unieke herpositionering weten te bewerkstelligen. De 2016 Versys 650 zal namelijk per direct verkrijgbaar zijn de nieuwe prijs van € 7.999,-. We zijn er ongelooflijk trots op dat we dit in samenwerking met de Kawasaki fabriek en ons dealernetwerk hebben kunnen bereiken. Ik durf nu al gerust te zeggen dat het succes van de Versys 650 in 2016 een daverend vervolg zal krijgen!