Zoeken

Horex definitief failliet

2 december 2014
Horex is opnieuw failliet. Het Duitse roemruchte merk, dat enkele jaren geleden met de VR6 Roadster uit haar as trad, is er niet in geslaagd nieuwe financiers aan te trekken. De 29 medewerkers is gisteren ontslag aangezegd.

Horex VR6 Classic

"We hebben gevochten als de leeuwen", aldus de curator die twee weken geleden nog volop met twee investeerders in gesprek was, "maar het heeft niet mogen zijn." De in 2010 nieuw opgerichte onderneming Horex had eind augustus uitstel van betaling aangevraagd en moest per 1 november al haar deuren sluiten.

Om een doorstart te kunnen maken ging de curator op zoek naar nieuwe financiers, maar de meeste geïnteresseerden haakten al vroeg af. Voor een investeerder die serieus interesse had bleven teveel vragen onbeantwoord, waardoor van de koop af werd gezien.

Vanaf het begin kreeg Horex te kampen met de nodige tegenslag. De VR6 zescilinder roadster zou in twee varianten op de markt worden gezet, met en zonder compressor. De versie met compressor werd al snel uitgesteld, maar ook de standaard liep flink wat vertraging op, wat volgens Horex aan de toeleveranciers lag.

In 2012 zag de VR6 definitief het levenslicht, maar met een prijskaartje van 30.000 kwam de verkoop maar moeizaam op gang. Een jaar later werd een Classic versie toegevoegd en waren de problemen met de injectie opgelost, maar het mocht niet baten. De merknaam en de patenten van de VR6 staan nu in de uitverkoop, een triest einde van een übervette naked die veel potentie had maar niet heef mogen zijn.