Zoeken

Honda legt productie en verkoop aantal modellen tijdelijk stil

8 augustus 2022
Honda heeft in Japan de productie en verkoop van een aantal modellen tijdelijk stilgelegd, zo heeft Big Red op haar Japanse website aangekondigd. Er zijn behoorlijk wat redenen die tot het stilleggen van de productie hebben geleid, waaronder COVID-19 en grondstoftekorten.

Ben je in de markt voor een Rebel 500 of 1100, een Monkey of Grom, dan zou het maar eens zo kunnen zijn dat de je daar net effe wat langer op zult moeten wachten dan je zou hebben verwacht. 

In een persbericht op haar eigen website geeft Honda aan vanaf het voorjaar van 2021 door meerdere factoren problemen te hebben met leveringen van toeleveranciers. De lockdowns als gevolg van de coronapandemie, het dichtslibben van het transport overzee en havens wereldwijd, het tekort aan semi conductors, en de vertraging in levering van onderdelen van toeleveranciers. 

Hierdoor is een onzekere situatie ontstaan omtrent de productie en containervracht van overzee. Daarnaast zegt Honda een probleem te hebben met de 2020 regelgeving voor uitlaatgassen, die in Japan vanaf november 2022 verplicht is. Reden voor Honda om tijdelijk van een aantal modellen de productie stil te leggen.

De modellen die in Japan tijdelijk niet leverbaar zijn, zijn de Rebel 1100, Rebel 500, Rebel 250, CRF250RALLY, CRF250L, Forza, ADV150, Grom, Monkey 125, CT125 en Hunter Cub.

Hoewel strikt genomen het stilleggen van de verkoop op dit moment enkel voor de eigen thuismarkt geldt, is het niet ondenkbaar dat op termijn dit ook naar andere continenten moet worden uitgebreid. Het tekort aan grondstoffen is namelijk een wereldwijd probleem. 

Bron: Honda website