Zoeken

European Training Quality Label voor Honda Safety Institute

24 december 2018
Het Honda Safety Institute in Barcelona heeft een European Training Quality Label gekregen voor de Advanced Motorcycling Course. De Award voor rijvaardigheidstrainingen in Europa werd toegekend na een bezoek van experts van de Deutscher Verkehrssicherheitsrat (DVR), de belangrijkste Duitse NGO op het gebied van verkeersveiligheid.

Opgericht in 2009 in Santa Perpètua de Mogoda, vlakbij Barcelona, is het Honda Safety Institute het grootste motor rijvaardigheid trainingscenter in Europa. Het HSI heeft maar liefst 20.000 m2 circuits en faciliteiten, waar sinds de opening in tien jaar tijd meer dan 20.000 motorrijders een rijvaardigheidstraining hebben gedaan. Alleen al in 2017 namen ongeveer 3.000 motorrijders deel. 

Het Catalaanse Honda Safety Institute heeft nu voor de Advanced Motorcycling Course een European Training Quality Label toegekend gekregen, een initiatief uit 2015 van de ACEM, de European Association of Motorcycle Manufacturers, en DVR, om het voor motorrijders gemakkelijker te maken om kwalitatief hoogwaardige rijvaardigheidstrainingen te herkennen. 

Het label kan worden toegekend aan een breed scala aan organisaties binnen Europa, inclusief training scholen, motorfabrikanten en publieke organisaties. Sinds de start van het initiatief in 2015 zijn 27 organisaties gecertificeerd in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Nederland. 



Vito Cichetti, General Manager Motorcycle Devision Honda Motor Europe:
Ik ben verheugd dat ons Safety Training Institute dit belangrijke kwaliteitslabel toegekend heeft gekregen. Motorveiligheid staat ons zeer naar het hart en we willen ervoor zorgen dat mensen op een veilige manier van motorrijden kunnen genieten. Wij, als managers van motorfabrikanten, dragen een belangrijke verantwoording hoe mensen onze producten gebruiken.

Antonio Perlot, Secretary General van European Association of Motorcycle Manufacturers (ACEM):
De motorindustrie heeft dit label opgezet om motorrijders te helpen bij het vinden van erkende trainingen. Het is extreem belangrijk dat mensen door middel van een adequate en professionele training leren, in plaats van vallen en opstaan. We zijn ervan overtuigd dat dit initiatief een positief verschil voor motorrijders in Europa zal maken.