Zoeken

EuroApe 2018: 3 daags festival in teken 70 jaar Ape

9 augustus 2018
Strikt genomen is het geen motorfiets, maar we vinden de Piaggio Ape te grappig om er geen aandacht aan te besteden. Bovendien bestaat de Ape dit jaar 70 jaar en dat zal luister worden bijgezet tijdens EuroApe 2018, dat het weekend van 21-23 september in Salsomaggiore Terme wordt georganiseerd.

 

De grootste Ape rally, zo omschrijft Piaggio EuroApe 2018, die dit jaar met steun van de stad Salsomaggiore Terme wordt georganiseerd. Via de website (http://www.apeclubditalia.it/) van Ape Club d'Italia of op de EuroApe rally website zelf (http://www.temperino.it/euroape/) kan voor het event worden ingeschreven en naast dat de Ape vanwege z'n 70e verjaardag extra in het zonnetje zal worden gezet zal ook een nieuwe Euro4 Ape 50 worden onthuld. 

EuroApe is een rally die elk jaar (een toenemend aantal) liefhebbers en enthousiastelingen van een Ape samenbrengt, om hun passie voor het extreem lollige voertuig dat Ape heet en zeventig jaar lang het symbool is van bedrijvigheid, vriendschap en leven in de open lucht en ondertussen een cult object en item voor verzamelaars is geworden met elkaar te delen.

Het event begint dit jaar op vrijdag 21 september en omvat hoogtepunten als de komst van het Convoy aan teams dat deelneemt aan de "Apeggiando per l'italia" tour evenals vele geplande excursies en begeleide bezoeken om het gebied te ontdekken. Het grote feest concentreert zich echter rond het Ape Village en de Ape Club Lounge, dat vanaf zaterdagochtend open zal zijn.