Zoeken

Eerste tijdelijke tentoonstelling in Ducati museum

22 mei 2018
Mocht je toevallig ergens in de komende maanden een trip naar de Ducati fabriek - en daarmee ook het Ducati museum - hebben gepland en bovendien een groot fan zijn van Mike Hailwood, dan heb je mooi geluk. Tot 15 september is er namelijk een eerste tijdelijke exhibitie te zien, die in het teken van Mike the Bike staat.

"The Desmo Twins of young Hailwood" is de eerste van vele thema's die Ducati wil gaan organiseren in het Ducati Museum. De exhibitie brengt drie verschillende racemotoren samen die in de periode 1958 tot 1960 door de legendarische Fabio Taglioni zijn gebouwd. Racers die het prille begin van een van 's werelds meest legendarische rijders representeren: Mike 'the Bike' Hailwood. 

De Desmo Twin 125, 250 en 350 cc vertegenwoordigen een periode van gepassioneerde creativiteit van de in Romagna geboren engineer. Gebouwd op speciaal verzoek van Mike's vader zouden ze de populaire coureur zijn eerste overwinningen geven. 

Nu, bijna zestig jaar later, zijn deze extreem zeldzame motoren weer samengebracht in een tentoonstelling die een integraal onderdeel is van de 40e verjaardag van 'Mike the Bike's' overwinning in de 1978 Isle of Man TT.