Zoeken

Ducati ontwikkelt Ducati Link App

21 juni 2018
Aprilia kwam er zo'n 5 jaar geleden al mee, maar nu heeft ook Ducati een App ontwikkeld waarmee met de motor kan worden gecommuniceerd: de Ducati Link App. De voor iOS en Android beschikbare App is ontwikkeld in samenwerking met e-Novia, een bedrijf uit Milaan dat hi-tech bedrijven start en ontwikkelt.

Ducati Link is volgens de Italianen ontwikkeld met drie fundamentele geneugten van motorrijden in het achterhoofd: de relatie van elke motorrijder met z'n fiets, de reis en het ontdekken van nieuwe wegen en het genot om te delen. 

Via Bluetooth maakt de App verbinding met de motor en geeft tijdens het rijden allerlei informatie zoals snelheid, hellingshoek, vermogensafgifte en acceleratie. Aan het eind van de rit kun je dan alle aspecten van je performance checken en de data van de trip analyseren. Inderdaad - precies zoals de Aprilia App, waarvan trouwens ook een Vespa en Piaggio variant is.

Op basis van de GPS informatie van je smartphone neemt de Ducati Link App de route op die je rijdt, waar nog foto's en commentaren aan toe kunnen worden gevoegd om de hoogtepunten van je trip nog eens te herleven. En uiteraard, te delen met je vrienden. Via de App kunnen verder ook nog de rijmodi worden ingesteld. 

De Ducati Link App werkt in eerste instantie alleen nog maar voor de nieuwe Multistrada 1260, maar die lijst zal gaandeweg verder worden uitgebreid.