Zoeken

Ducati maakt datum WDW 2016 bekend

16 december 2015
Ducati heeft de datum van de negende editie van het World Ducati Weekend, dat dit jaar in het teken van 90 jaar Ducati zal staan, bekend gemaakt. Het weekend van 1 tot en met 3 juli 2016 zal het Marco Simoncelli Misano World Circuit weer rood zijn gekleurd.

WDW 2016

Het exacte programma wordt in een later stadium pas bekend gemaakt, maar uiteraard zullen alle nieuwe op de EICMA in Milaan gepresenteerde modellen tentoon worden gesteld en zal er gelegenheid zijn om zelf een proefrit te maken, inclusief de XDiavel en de Multistrada 1200 Enduro.

Daarnaast is er de mogelijkheid om lekker te relaxen in de Ducati Scrambler omgeving en te genieten van de ontspannen sfeer van de Land of Joy. Uiteraard is het ook mogelijk om een testrit te maken op het circuit en deel te nemen aan de Ducati Riding Experience.

Ook staat al vast dat de rijders van de MotoGP en de Superbike aanwezig zullen zijn, om zo de gezamenlijke passie die de WDW sinds de eerste editie in 1998 karakteriseert, samen te vieren.

In 2014 werd er een record gebroken met het samenkomen van 65.000 Ducati fans van over de hele wereld. Vanuit de Verenigde Staten, Europa, Australië, Rusland en India, maar ook uit Brazilië, China, Maleisië en zelfs uit Gabon, IJsland en Nepal kwamen liefhebbers van het merk naar de World Ducati Week 2014.

Tijdens de negende editie van de WDW zal ook het 90 jarig bestaan van Ducati uitgebreid gevierd worden. Het bijzondere verhaal begon allemaal 4 juli 1926 toen de drie broers Ardiano, Bruno en Marcello Cavalieri Ducati, ondersteund door hun vader Antonio, het bedrijf Società Scientifica Radio Brevetti Ducati oprichtten.

WDW 2014

Het aftellen naar de WDW 2016 is begonnen en binnen een paar maanden zal het programma, samen met gedetailleerde informatie over het deelnemen aan de World Ducati Week 2016 beschikbaar zijn op de officiële website wdw.ducati.com.