Zoeken

Brammo door Polaris opgekocht

19 januari 2015
Na al enkele jaren in het bedrijf te hebben geïnvesteerd heeft de Polaris Group Brammo opgekocht, zo heeft de Amerikaanse gigant bekend gemaakt. Polaris blijft actief als belangrijkste investeerder, waardoor Brammo de focus volledig op het ontwerp en de ontwikkeling van elektrische motoren richten kan.

Brammo 2014 Empulse R

Dat Brammo met modellen als de vorig jaar nog door ons geteste Empulse R inmiddels serieuze motorfietsen produceert, maar ze amper krijgt verkocht is inmiddels ook Polaris niet ontgaan. Sinds 2011 is Polaris de strategische partner en investeerder van Brammo, wat heeft geresulteerd in een gedegen line-up aan elektrisch aangedreven motorfietsen.

Alle investeringen - en positieve resultaten - ten spijt wilde het maar niet vlotten met de verkoop van de elektrisch aangedreven Brammo motoren, niet in de laatste plaats omdat het merk een serieus netwerk ontbreekt.

Met de overname van Brammo door Polaris gaat daar nu verandering in komen. Naast financiële injecties en reorganisatie van het bedrijf zullen de Brammo motorfietsen straks via het Polaris netwerk worden gedistribueerd en verkocht, waardoor Brammo in één klap haar dealernetwerk enorm heeft uitgebreid.