Zoeken

2019 Yamaha Racing Experience locatie en data bekend

18 februari 2019
Het begint een traditie te worden voor de lucky few die hun hand hebben weten te leggen op de Yamaha YZF-R1M: de Yamaha Racing Experience. Voor de 2019 editie van YRE is het circuit van Silverstone gestrikt en wel op maandag 13 en dinsdag 14 mei.

Het is de meest exclusieve Yamaha supersport, waardievan elk jaar in een gelimiteerde oplage wordt uitgebracht: de YZF-R1M, die net als de standaard R1 wordt aangedreven door de 200 pk sterke crossplane viercilinder (die nét zo vet klinkt als Rossi en Vinales' M1), maar dan voorzien van Öhlins semi-actieve elektronische vering.

Om het exclusieve karakter van de R1M luister bij te zetten nodigt Yamaha alle eigenaren van een 2019 YZF-R1M uit om de 2019 Yamaha Racing Experience dit jaar gratis bij te wonen op het circuit van Silverstone in Engeland op maandag 13 en dinsdag 14 mei.

Dit unieke evenement is speciaal toegesneden op diverse motorrijders met uiteenlopende rijkwaliteiten en wordt zeer gewaardeerd door klanten met een YZF-R1M. De twee dagen durende Yamaha Racing Experience is bedoeld om de rijkwaliteiten van iedere rijder op het circuit te helpen verbeteren. 

De eerste dag omvat speciale workshops gepresenteerd door Yamaha Racing experts die een sluier oplichten van de 'mysterieuze geheimen' van Yamaha Ride Control, Öhlins Electronic Racing Suspension en nog meer, om te leren het uiterste uit de eigen R-motorfiets te halen. 

De tweede dag krijgen alle rijders een leerzame ervaring van Yamaha Racing sterren en echte professionals tijdens rijsessies op het circuit en profiteert iedereen maximaal van zijn eigen YZF-R1M. 

Mocht je nog niet in het bezit zijn van een R1M, geen paniek. Hij is nog te reserveren op https://r1m.yamaha-motor.eu/, en daarmee je gratis deelname aan de 2019 Yamaha Racing Experience op voorhand veiligstellen. 

Ook de eigenaren van een YZF-R1M van vóór 2019 zijn van harte welkom om tegen een kleine vergoeding de 2019 Yamaha Racing Experience bij te wonen. Zij kunnen zich voor de 2019 Yamaha Racing Experience registreren door contact op te nemen via: yre-silverstone@silverstone.co.uk.