Zoeken

2008 Gilera RSA 250 Simoncelli geschonken aan Marco Simoncelli Foundation

25 juli 2012
De #58 Gilera RSA 250, waarmee Marco Simoncelli in 2008 de wereldtitel in de 250cc behaalde, is gisteren in het hoofdkantoor van Aprilia Racing overhandigd aan Marco's vader Paulo Simoncelli ten bate van de Marco Simoncelli Foundation, de stichting die na het overlijden van Simoncelli door zijn vader werd opgericht.

Fondazione_Simoncelli_Gilera_250

Vanaf het begin van zijn Grand Prix carrière tot zijn overstap naar de MotoGP is Marco Simoncelli altijd met Aprilia verbonden geweest. De spraakmakende coureur maakte zijn debuut in 2002 in de 125cc, waar hij vier seizoenen op de Aprilia RS125 reed. In 2006 maakte Super"Sic" de overstap naar de 250cc op de Gilera RSA250, wat in feite een Aprilia RSA250 was, maar dan van Gilera merkstickers voorzien. Hoogtepunt was 2008, toen hij de wereldtitel in de 250cc wist te bemachtigen.

Luigi Dall'Igna, Technisch en Sport directeur Aprilia Racing Devision:
Marco is een belangrijk deel in de geschiedenis van Aprilia en de gehele Piaggio Group. Met ons behaalde hij de wereldtitel op de Gilera 250 voor miljoenen enthousiaste fans en zette daarmee een onuitwisbare stempel op de wereld van de wegrace motorsport en in de harten van diegenen die het geluk hadden met hem te mogen werken. Marco was een goede rijder, vasthoudend, moedig. In al onze harten zullen we echter altijd denken aan dat kind met dat 'Romagnolo' accent, zo groot dat hij zich altijd in de GP machine moest proppen, die de gehele pitbox een glimlach op het gezicht kon geven puur en alleen door aanwezig te zijn.

Bij de overhandiging van de wereldkampioenschapsmachine van Simoncelli was naast Paulo Simoncelli en Luigi Dall'Igna ook Marco's crew chief in het 2008 wereldkampioenschap Aligi Deganello aanwezig, die kort op de periode met Marco terugblikte.

Aligi Deganello, crew chief "Sic" 2008:
De stichting is de beste manier om Marco te herdenken, een man die wist dat hij bevoorrecht was en om precies die reden de minder fortuinlijken probeerde te helpen. Het weerzien van deze motor heeft maakt een apart gevoel in mij los omdat ik terugdenk aan hoe hard we destijds hebben gewerkt en de vreugde van de wereldtitel die we samen met Marco hebben gewonnen.

Simoncelli_Gilera_2008

De Marco Simoncelli Foundation was opgericht met de bedoeling om humanitaire projecten voor de behoeftigen, vooral jonge mensen, voort te zetten. Het doel van de stichting is het bevorderen van de inzet van sport voor de samenleving op basis van de normen en waarden waarvoor Marco een oprecht en waardig ambassadeur was.

Paulo Simoncelli:
Een nieuwe speciale dag, een nieuw gebaar dat de harten van onze familie vult ter nagedachtenis van een overwinning die Marco gelukkig en trots maakte. Op 20 oktober 2008, op deze fiets, werd een droom die hij altijd had gehad werkelijkheid. Ik herinner me dat zelfs op de lagere school hij wist wat hij wilde worden. "Ooit zal ik wereldkampioen zijn," was de zin die het meest in zijn dagboek voorkwam en op die dag, samen met Team Metis Gilera, kwam zijn droom uit. Veel dank aan Aprilia opnieuw vandaag, net als toen.