Zoeken

Test: Honda CBR600RR

Als gevolg van de sterk teruggelopen verkoopcijfers van het Supersport segment en de strenge emissie-eisen van Euro 4 verdween Honda’s CBR600RR in Europa van het toneel, maar op de EICMA vorig jaar bleek het afscheid slechts van tijdelijke aard te zijn geweest. Op een kletsnat Portimão liet de 2024 CBR600RR zien nog steeds die allemansvriend te zijn die een regenbuitje niet schuwt.

Test: Kawasaki ZX-6R 636

Terwijl sommige fabrikanten een nieuwe invulling hebben gegeven aan de “Supersport” heeft Kawasaki juist een greep naar het verleden gedaan, met de wederopstanding van de ZXR400 in vorm van de ZX-4RR en een stevige update van de ZX-6R. Na vorig jaar al met de ZX-4RR op Calafat kennis te hebben gemaakt was het nu de beurt aan de ZX-6R op het circuit van Almeria, in bijzonder fraaie retro-kleuren.

Test: Yamaha MT-09

De MT-09 verrijkt al tien jaar het Yamaha modellenprogramma. Ter gelegenheid van zijn verjaardag hebben de ontwikkelaars zijn uiterlijk, ergonomie en bediening grondig onder handen genomen en zijn driecilinder een nieuw profiel gegeven.

Test: Kawasaki Z e-1

Het afgelopen jaar lanceerde Kawasaki als eerste van de gevestigde orde twee elektrisch aangedreven modellen: de Ninja e-1 en Z e-1. Net buiten Brussel, bij Kawasaki dealer Deschouwer 2.0 in Zemst, had Team Green voor ons een eerste kennismaking met de Naked versie georganiseerd.

Test: Suzuki GSX-8R

Na meer dan 30 jaar met de GSX-R een ijzersterke familie in de line-up te hebben gehad heeft Suzuki het teloorgegane Supersport segment nieuw leven ingeblazen met de GSX-8R, door de Japanners “The New Standard of Sport” genoemd. In de Portugese Algarve maakten we kennis in het prachtige heuvellandschap bij Faro.