Zoeken

WK Superbike Jerez: Rea domineert vrijdag

Jerez is een van de weinige circuits waar hij nog nooit een overwinning heeft behaald, maar daar lijkt dit weekend verandering in te gaan komen. Jonathan Rea heeft de eerste trainingsdag van de voorlaatste ronde van het WK Superbike op het circuit van Jerez namelijk gedomineerd. De drievoudig wereldkampioen was aan meer dan een halve seconde sneller dan de rest van het veld.

FIM kondigt nieuwe veiligheidsnormen voor wegrace helmen aan

De Technische en Wegrace commissies van de FIM hebben een nieuwe FIM Racing Homologatie Programma (FRHP) voor helmen aangekondigd. De homologatie wordt voor fabrikanten verplicht voor FIM competities, te beginnen met wegrace in 2019.

MotoGP Phillip Island: Aleix Espargaro domineert eerste dag

In de ochtend kwam hij nog negentiende seconde tekort, maar in de tweede vrije training heeft Aleix Espargaro verrassend de snelste tijd op de klokken gezet. De Aprilia fabriekscoureur reed in Phillip Island een tijd van 1’29.225 en was daarmee 5 duizendste seconde sneller dan Marc Marquez. Andrea Dovizioso maakte op eentiende seconde de voorlopige eerste startrij compleet.

KTM in 2018 naar WK Supersport 300

KTM maakt dit weekend in Jerez z’n debuut in het WK Supersport 300. De 16-jarige IDM kampioen Jan-Ole Jähnig uit het Team Freudenberg zal tijdens de laatste WK Supersport 300 race van het seizoen met een RC390 aan de start verschijnen. En daar blijft het volgens KTM niet bij.

Scott Deroue ook in 2018 bij MTM Kawasaki

In de wandelgangen werd hij al aan de Moto2 gelinkt, maar Scott Deroue blijft het komende seizoen in het WK Supersport 300 actief. De coureur uit Nijkerkerveen heeft hiertoe zijn contract met het MTM Kawasaki Team verlengd.