Zoeken

WorldSBK Assen: Rea scoort eerste pole met Yamaha

Op het circuit waar hij in 2010 voor het eerst op de pole position stond heeft Jonathan Rea zijn allereerste pole met Yamaha gerealiseerd - zijn 44e in totaal. De 37-jarige Noord-Ier reed op een kletsnat TT-circuit een 1'42.650 en was daarmee eentiende seconde sneller dan Nicolo Bulega. Toprak Razgatlioglu maakte de eerste startrij compleet, Michael van der Mark eindigde de Superpole op P8, op een seconde van Rea.

WorldSBK Assen: Bautista topt training koud, winderig en nat TT-circuit

Op een koud, winderig en deels nat circuit van Assen heeft Alvaro Bautista de snelste tijd gezet. De 2-voudig wereldkampioen reed in FP2 op een grotendeels droge baan een 1'35.473 voordat de training vanwege een losgekomen airfence werd stilgelegd, waarna het weer op delen van het circuit begon te regenen. Toprak Razgatlioglu had in FP1 de snelste tijd gezet en eindigde de dag daarmee op de tweede plaats.

YART op pole position voor 24 uur Le Mans

Regerend wereldkampioen YART Yamaha heeft zich in Le Mans op de pole position gekwalificeerd voor de 24 uur van Le Mans, de eerste race van het 2024 EWC seizoen dat dit jaar uit twee 24-uurs en twee 8-uren bestaat. YART noteerde een beste gemiddelde tijd van 1'34.868 en was daarmee drietiende seconde sneller dan Yoshimura SERT Motul.

Petrucci crasht tijdens training motocross, mist derde ronde WSBK Assen

Danilo Petrucci zal het komend weekend de derde ronde van het WorldSBK op het TT-circuit moeten missen. De Italiaan uit het Barni Spark Racing Team heeft zich tijdens een motorcross training lelijk geblesseerd. Petrucci wordt in Assen vervangen door Nicholas Spinelli, en hoopt voor de vierde ronde weer tijdig fit te zijn.

MotoGP COTA:BatMav verovert Gotham City

Op sensationele wijze heeft Maverick "Batman" Vinales er op COTA een perfect weekend van gemaakt. Na op zaterdag de pole position en de Sprint te hebben gescoord schreef de Aprilia fabriekscoureur na een indrukwekkende inhaalrace ook de Grand Prix op naam en is daarmee de allereerste coureur die met drie verschillende merken heeft gewonnen in de MotoGP.