Zoeken

V-Strom Adventure Tour

Pagina 3

22 oktober 2007
Inhoudsopgave
V-Strom Adventure Tour
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

Follow-up

V Strom Adventure

Onderweg naar Beget....

Voor het rijden van de route heb je niet een kaart nodig en zoals al eerder aangegeven is één van de concepten van de Adventure dat je in eigen tempo kan rijden. Om dit te bereiken wordt het follow-up systeem gehanteerd. Er is één begeleider die voorop rijdt, bij punten waar wordt afgeslagen of verwarring kan ontstaan geeft deze voorrijder een teken. Daar stopt degene die achter hem rijdt om aan de anderen - die dat punt nog moeten passeren – de weg te wijzen. Zodra de laatste rijder ook dat punt bereikt kan er weer verder worden gereden. En zo rouleert het. Dit maakt het mogelijk om zonder zelf te hoeven te navigeren de route te volgen, maar ook om in eigen tempo de route te rijden.

v_adventure_3_2.jpg

....waar de tafel al gedekt voor ons klaar staat

En voor dat rijden wordt het nu toch echt wel tijd, want ondanks het zwaarbewolkte weer is het op de parkeerplaats in de motorkleding aardig warm aan het worden. De route van dag 1 is ongeveer 160 kilometer. Het eerste gedeelte is het nog vlak en is het een redelijk rechte doorgaande weg. Een perfect manier om vertrouwd te raken met de V-Strom, hoe ze rijdt, stuurt, remt en aanvoelt. Redelijk snel komen de bergen – die eerst nog alleen aan de horizon te zien waren – dichterbij en het duurt dan ook niet lang voordat we daar “tussenrijden”.

Wachten
Bij Castellfollit de la Roca verlaten we ‘grote’ weg en begint het echte werk. De weg wordt smaller, bochtiger en voor het eerst rijden we de bergen in. De bochtige bergweg brengt ons naar het Oudromeinse dorpje Beget, waar we de lunch nuttigen. We moeten buiten het kleine dorpje parkeren, want gemotoriseerd verkeer is er verboden. Gelegen vlak tegen grens met Frankrijk aan, omringd door steile rotswanden, een beek die dwars door het dorp heen snijdt en een zonnetje wat ondertussen schijnt en ook goed brandt, is het een idealistisch plekje als we buiten op het terras van één van de twee restaurants die het dorp rijk is de Spaanse lekkernijen tot ons nemen. Echt genieten dus. Toch wordt er regelmatig omhoog gekeken. Er zijn regelmatig donkere wolken te zien en aangezien we nog niet halverwege zijn en er ook nog een stuk offroad ons te wachten staat, wordt de reis weer aangevangen.

Na eerst nog een tijdje de bergweg gevolgd te hebben, is weer een stuk doorgaande weg door de dalen van de oostelijke Pyreneeën. Hier komen we voor het eerst echt in ‘aanraking’ met het follow-up systeem. Op een gegeven moment is het onze beurt om aan de reisgenoten achter ons de juiste afslag te wijzen. Het duurt een paar minuten voordat de V Strom Adventurelaatste rijder aan komt rijden en we weer onze weg kunnen vervolgen. In eerste instantie waren we daar niet zo gelukkig mee, maar dat blijkt kilometers later wel anders.

De route leidt ons weer de bergen in, waar een schitterende bergweg met (zeer) goed asfalt en ruime, over het algemeen overzichtelijk bochten, ons de mogelijkheid geeft dit om in eigen tempo te rijden. Vertrouwd met de V-Strom, de omstandigheden kunnen we een sportieve rijstijl aanhouden. Na kilometers (tenminste zo voelt het) alleen te hebben gereden zien we door het bochtige karakter ver boven ons de voorrijder rijden. Zo’n geel fluorescerend hesje valt toch wel erg goed op, maar dat terzijde. Als we pas enige tijd later weer hebben aangesloten, stoppen we toch alweer redelijk gauw. We zijn het eind van het geasfalteerde gedeelte gekomen. Nog nagenietend van de heerlijke weg omhoog  - die we naar eigen gevoel in een heerlijk tempo, met dank aan het follow-up systeem hebben kunnen rijden – wachten we op de rest voordat we offroad gaan.

Als we wachten kunnen we er ook al meer bij stilstaan dat we ondertussen aardig hoog in de bergen zitten en het weer in Spanje niet het altijd zonnige zuiden is. De omringende bergtoppen zijn verhuld in laag hangende bewolking en mist. In de bergen heb je daar nu eenmaal gauw kans op en hoort er dus bij, maar van vergezichten is geen sprake. Wel geeft het een apart sfeertje.

V Strom Adventure

Even stilstaan bij het natuurschoon is zeker een aanrader...