Zoeken

V-Strom Adventure Tour

Pagina 2

22 oktober 2007
Inhoudsopgave
V-Strom Adventure Tour
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

Adventure

V Strom Adventure

De doelstelling is geënt op passie, beleving en avontuur. Om deze doelstelling te halen probeert Suzuki samen met CROM Events een zo’n compleet mogelijk en verzorgde reis aan te bieden. Een reis die avontuurlijk genoeg is, maar wel geschikt voor iedereen. En het geheel moest uiteraard ook nog eens betaalbaar blijven. Het is een reis waar het samen genieten naar voren moet komen, maar waar wel ruimte is voor het in eigen tempo kunnen rijden. Voor de V-Strom Adventure heeft men 2 verschillende soorten reizen samengesteld: een vierdaagse en een zevendaagse reis door de Pyreneeën.

De vierdaagse reis is wat meer gefocust op het avontuurlijke. De nadruk ligt op het vele bochten werk, de soms wat kleinere en smallere wegen en ook regelmatig het geasfalteerde verlaten en onverhard de weg vervolgen. Dit vindt allemaal plaats in het oostelijke gedeelte van de Pyreneeën. De reis begint in Spanje, maar gaat ook door Frankrijk en Andorra. Over deze reis volgt verder op in het artikel een uitgebreid verslag. Ook de zevendaagse reis doet deze landen aan. Met een meer reis georiënteerde instelling worden de Pyreneeën van oost naar west doorkruist en weer terug. Zowel de Middellandse zee als de Atlantische oceaan worden aangedaan, net zoals vele bergen die ook bekend zijn van de Tour de France.

V Strom Adventure

Vierdaagse
Om zelf te ervaren wat de V-Strom Adventure inhoudt, gingen wij mee met de vierdaagse editie. De reizen – zowel de vier- als de zevendaagse – worden buiten het hoogseizoen georganiseerd. Niet alleen omdat het anders te druk is op de wegen met toeristen, maar ook vanwege het weer. In hartje zomer kan het veel te warm zijn en in de periodes dat de Adventure wordt georganiseerd is het vaak aangenaam weer in de Pyreneeën. Meestal dan, want ook in Spanje is blijkbaar Al Gore doorgedrongen. Als wij aankomen in op het vliegveld in Girona is het weliswaar droog en een aangename temperatuur, maar het weer in Spanje staat in het teken van heftige regenbuien. Het weerbeeld wat normaal gesproken meer in januari en februari aan de orde is. Toch lijkt het erop dat we gespaard worden tijdens onze Adventure. Dat zijn zorgen voor later, eerst maar eens de reis aanvangen.

Het begint voor ons plaats op het vliegveld van Eindhoven. De vlucht zit niet bij de reis in, maar Suzuki ondersteunt wel bij het boeken ervan mocht dat gewenst worden. Met de goedkope luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om relatief goedkoop naar Girona te vliegen en vanaf verschillende plaatsen. Het is vroeg verzamelen, maar het voordeel daarvan is dat we ook al aan het eind van de ochtend vlakbij het vliegveld worden verwelkomd door het V-Strom Adventure team. Na een hapje en een drankje volgt een korte uitleg en is het tijd om de motorkleding aan te trekken. Op de parkeerplaats staan gloednieuwe V-Strom 650’s 2008 model te wachten. Op de parkeerplaats word een kaart uitgedeeld en de route voor de eerste dag doorgesproken.

v_adventure_2_3.jpg

Slechts een paar uur na vertrek van Eindhoven omgekleed en wel in Girona...                    ... waar de V-Stroms al klaar staan!