Zoeken

Reisverhaal: Per motor door India

Pagina 4

6 mei 2005
Inhoudsopgave
Reisverhaal: Per motor door India
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

Bergen en wildparken

Na de warmte van de steden is de afkoeling in de bergen aangenaam. De 'hillstations' Kodaikanal en Ooty liggen op zo'n 2300 meter, waar het 's nachts zelf tegen het vriespunt is! De Indiërs zien Kodaikanal als een echte vakantiebestemming en het is de favoriete plaats voor de huwelijksreis. Ons trekt vooral de omgeving, de bergweggetjes en de dorpjes waar je prachtige tochten kunt maken. Zuid India heeft bovendien veel wildparken waar de weg soms gewoon doorheen loopt en de herten voor je neus de weg over steken.

Bergwandeling in Coorg.

Aangezien de bewegwijzering vaak ontbreekt of alleen in het Hindi staat, is het lastig om de juiste weg te vinden. Buiten de steden spreken niet veel mensen Engels (en wij geen Hindi) en als ze de weg niet weten, of je niet begrijpen, wijzen ze toch in een bepaalde richting, meestal rechtdoor. Toegeven, dat je de weg niet weet is namelijk een schande. Wel zijn de mensen vreselijk vriendelijk. Het komt voor dat als je de weg vraagt, ze een tijdje met je meerijden om je de goede kant te wijzen.

Soms regent het ook in India.

Tijdens het schuilen voor een tropische regenbui rook je een sigaret met Indiërs die, net als wij, een bushokje of theezaakje in gevlucht zijn. Het water komt ineens met bakken uit de hemel, maar stopt ook bijna net zo abrupt, waarna het verkeer ook meteen weer op gang komt.

De wegen hebben het zwaar te verduren onder de regen.