Zoeken

Reisverhaal: Per motor door India

Pagina 3

6 mei 2005
Inhoudsopgave
Reisverhaal: Per motor door India
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

Tempels en rijstvelden

Tempelberg in Mammallapuram.

We rijden langs de kust zuidwaarts. In Mammallapuram, een toeristisch plaatsje, komen we op adem na de drukte van Chennai. We wennen snel aan het leefritme, het lekker, maar spicy voedsel en de Indiase sfeer. Er staat een mooi klein tempeltje langs de kust en er is een soort rotscomplex waarover verspreid een aantal heiligdommen liggen.


Tempelcomplex in Tanjore

Via de voormalige franse kolonie Pondicherry trekken we meer landinwaarts. Het landschap waar we doorheen rijden is vaak adembenemend mooi. Soms knallend groene rijstvelden, dan weer mooie uitzichten op de bergweggetjes in het binnenland van Zuid-India. We bezoeken de steden Chidambaram, Tanjore en Trichy. Deze steden hebben prachtige tempelcomplexen. Terra, wit of veelkleurig, maar allemaal groot, met hoge toegangspoorten en meerdere binnenplaatsen. In sommige kan je zelfs de dienst meemaken.

24 uurs economie?
In de grote steden lijkt het alsof het nooit rustig wordt, er wordt 24 uur per dag geleefd, en het warme stof plakt aan je huid. Leuker zijn de kleine dorpjes waar je onderweg stopt om wat te drinken. Twee blanken op een motorfiets zien ze niet vaak en we zijn dan ook een ware attractie. Mannen komen steevast een praatje maken en willen graag op de foto met zo'n Hollandse, blonde reus. Vrouwen blijven wat meer op de achtergrond, ze steken in hun mooie, gekleurde gewaden fel af in het land. Kleding die alleen door Indiase vrouwen gracieus gedragen kan worden, hoewel menige Europese vrouw, reizend in India, daar anders over blijkt te denken.

Iedereen gaat graag op de foto.