Zoeken

Reisje Zuid Schotland en Northumberland

Reisje Zuid Schotland en Northumberland

3 april 2003
Inhoudsopgave
Reisje Zuid Schotland en Northumberland
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

Een ongeplande reis...

Nog nooit ben ik zo spontaan op een korte vakantie geweest als deze keer. Medio maart begonnen de temperaturen wat te stijgen en werd het een aangename 15º C. Ik had in het weekend al lekker samen met mijn vrouw motor gereden, maar de temperaturen en de vooruitzichten bleven zo goed dat het fors begon te kriebelen. Krabben helpt dan niet, want vrienden, zoals jullie allemaal weten, jeuk is erger dan pijn. Vrijdagmorgen zeg ik tegen mijn vrouw dat ik wel zin heb om een weekendje naar Engeland te gaan om lekker motor te rijden. 'Waarom ga je dan niet, als je zin hebt. En een weekend is maar kort, plak er een aantal dagen aan vast.' Nou, dat liet ik me geen twee keer zeggen.

 

Op internet gecheckt hoe het weer in midden Engeland was en de voorspelling voor de eerste vijf dagen bleek zeer redelijk. Met die wetenschap ben ik onmiddellijk aan het informeren geslagen voor de overtocht. Nu had ik in Promotor gelezen dat de overtocht Rotterdam - Hull (P&O) een speciale aanbieding had voor motorrijders. Even een oude Promotor ingekeken en aan het rekenen geslagen. Voor een retour kwam ik uit op € 127,-, incluisief weekendtoeslag en met een gedeelde vierpersoons hut. Deze bevond zich onder het autodek, onder de waterlijn en vlak bij de scheepsmotoren zodat je goed kunt horen dat het schip nog vaart. Maar helaas, op de dagen dat ik wilde was deze overtocht niet meer mogelijk. Ik had de keuze: of te vertrekken van uit Zeebrugge of een duurdere hut waarbij de prijs in een keer verdubbelde.

Nu is er ook nog een verbinding IJmuiden - Newcastle upon Tyne (DFDS). Daar bleek de overtocht maar € 122,- te kosten met dezelfde voorwaarden als de andere lijn. Nu spreekt het verblijf onder de waterlijn vlak bij de scheepsmotoren mij niet bijzonder aan. De aardige informante wist mij nog te vertellen dat dat nou niet de meest rustige hutten waren en dat voor een opslag van € 20,- een gedeelde vierpersoons binnenhut met eigen douche en toilet op de normale dekken boven de waterlijn beschikbaar was. Voor € 142,- was dus alles naar wens geregeld. Hoezo speciale aanbieding voor motorrijders in Promotor?

Tekst en foto's: Harry Apperloo