Zoeken

Reisje Zuid Schotland en Northumberland

Pagina 6

3 april 2003
Inhoudsopgave
Reisje Zuid Schotland en Northumberland
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

B-wegen

Vanuit Oban ben ik weer het binnenland ingedoken om over de Highlands naar het oosten te rijden. Het gebied wordt dan geleidelijk aan steeds ruiger tot zelfs de hoofdweg (veel wegen zijn er niet) die zich redelijk slingerend langs en over de bergen beweegt. Je ziet dan aan de zijkant van de weg veel fazanten en die Schotse whisky producerende vogel 'The Famous Grouse' lopen, dat werd nog bijna een 'roadkill' ook. Bij het begin van Loch Tay heb ik bij de Falls of Dochart rechts de binnenweg genomen aan de rechterkant van het meer. Dat is pas echt een smalle bochtige weg waar je niet echt hard kunt rijden, maar waar je wel geniet van hele mooie uitzichten. Aan het eind van die weg rechtsaf richting Amulree, nog steeds over de Highlands en dan vervolgens richting Crieff en dan richting Dunfermline.

Higlands en highlanders Op een gegeven moment moet je rechtsaf richting Kincardine om de brug te nemen. Na de brug ben ik linksaf geslagen en heb ik de kust gevolgd tot aan Edinburgh. Die weg is behoorlijk saai en je merkt weer aan het verkeer dat je in bewoond gebied komt. Toch kom je door een aantal leuke oude plaatsjes. Edinburgh heb ik dit keer overgeslagen, te toeristisch. Als je er nog nooit bent geweest dan is het best de moeite waard om te bezoeken.

Bij Edinburgh de rondweg genomen en de A7 opgepikt richting Galashiels. Zo snel als ik kon heb ik de A7 naar rechts verlaten om fijn over de B-weg richting Innerleithen te rijden, over de Moorfoot Hills. Op dat soort wegen kom je als motorrijder toch weer meer in je element. Wel goed opletten op de schapen en geiten die de streek en ook de weg bevolken. Helaas was het wat mistig en bewolkt die dag, maar dat mocht de pret niet drukken. En dan lekker over die fantastische B-wegen blijven rijden tot je in Hawick (Hoik) aankomt. En wat is het eerste dat je dan ziet? Juist, een politieman met een lasergun. Omdat ik toch de B-wegen wilde blijven volgen moest ik in Hawick even zoeken. Ik heb toen een klein stukje richting Newcastle gereden om bij Hobkirk naar rechts onmiddellijk het Wauchope Forest in te duiken. Bij Saughtree naar links richting Kielder Forest, een bescherm natuurgebied, maar een fantastische weg om te rijden.

Dan rijd je Engeland weer binnen; en het was verbazend, ineens kwam bij de grens de zon te voorschijn. Aangekomen in Bellingham (Bellingdjum) ben ik weer links naar het noorden afgebogen naar Rothbury. In Rothbury naar rechts en via Scots Gap richting Hexham dan passeer je weer de Hadrian Wall.