Zoeken

Introductie Dunlop Trailsmart

Langer genieten

13 maart 2015
Inhoudsopgave
Introductie Dunlop Trailsmart
Adventure
Vamos!
Conclusie

Trailsmart-2

De laatste jaren heeft er, mede dankzij crisis, verschuivende belangstelling, ouder wordende motorrijders en nog meer redenen is de allroadmarkt nu booming en groeit harder dan ooit én harder dan andere segmenten.
Daar moet je wat mee doen als je mee wilt gaan met de golf en dat geldt net zo goed voor banden. Dus vond Dunlop het niet meer dan logisch om hun allroadband TR91 Trailmax een flinke upgrade te geven. En daarmee kon gelijk een nieuwe naam worden geintroduceerd, maak kennis met de Trailsmart.

Met daarbij enige onderbouwing: sinds het begin der tijden en de allereerste oermotor die geschikt was voor zowel rijden op als naast de weg, de XT500, heeft de Adventuremarkt een bijzonder stevige ontwikkeling mgeegemaakt: had de Yamaha nog een heel leive 28 pk, inmiddels gooit de KTM 1290 er 160 uit. Weegt dan ook iets meer, maar dat maakt het er niet beter op: de band moet heel wat meer aan kunnen.  Tel daarbij op dat elk merk in dit segment graag meedoet en liefst met meer dan één model en je ziet dat er een schone taak is klaargelegd.

Tekst: Vincent Burger
Beeld: Dunlop