Zoeken

Vergelijk: Rocket III Roadster en Ducati Diavel Strada

Conclusie

4 september 2013
Inhoudsopgave
Vergelijk: Rocket III Roadster en Ducati Diavel Strada
Rocket III Roadster
Diavel Strada
Wolf in Schaapskleren
lekkere stuurbochten
Conclusie
Technische gegevens

Ducati Diavel Strada vs. Triumph Rocket III Roadster


Triumph Rocket III Roadster‘Iedereen is gelijk, alleen sommigen zijn wat gelijker dan anderen’. Het is een bekend verhaal dat met deze motoren nog eens wordt onderstreept. Je hebt cruisers en je hebt cruisers, waarbij de één wat meer Show heeft en de ander wat meer Go.

Aan Go geen gebrek bij deze twee, al hebben ze wel beide een ander uiterste van het spectrum gekozen. Gaat het Triumph om de absolute kracht en onbewtist sterkste motor op de aardkloot, pakt Ducati het wat sneakier aan en pakt een motor met supersportkwalitieiten in in een cruiserjasje.

Beide komen er mee weg, want beide zijn dikke pret om te rijden. Zou bijna zeggen ‘de Ducati is meer een rijdersmotor’ maar nee, dat doen we niet. Hoe je er mee rijdt is namelijk aan jou. Net als de keus voor Show of Go voor jou is, mag je ook zelf weten wat je met je motor wenst te doen.

Buiten discussie staat echter dat zowel de Triumph als de Ducati nog een machitg pak slaag kunnen geven aan niets vermoedende medeweggebruikers, elk moment van de dag...

  • koppel, wegligging
  • grondspeling, slijtvastheid

Ducati Diavel Strada

  • da's echt gene chopper jonguh!
  • moeten we het hier nog noemen?

Ducati Diavel Strada