Zoeken

Introductie: Ducati Hypermotard (SP)

Conclusie

27 februari 2013
Inhoudsopgave
Introductie: Ducati Hypermotard (SP)
The Next Generation
Waterballet
Conclusie
Technische gegevens

Ducati Hypermotard 2013

We zeiden het al, van veel rijden kwam het niet tijdens de presentatie van de nieuwe Hypermotard en Hypermotard SP die op en in de omgeving van het Ascari circuit door Ducati was georganiseerd. Ducati Hypermotard 2013Terwijl bij aankomst in Ronda de zon nog hoog aan de hemel stond werden we de rij-dag getrakteerd op ongekend oer-Hollands weer dat z’n weerga niet kende. Perfecte weersomstandigheden om de nieuwe bak met elektronica, waarmee de nieuwe Hypermotard is uitgerust, grondig aan de tand te voelen, maar meer dan dát zat er ditmaal helaas niet in.

Toch overheerst een positief gevoel. De 2013 Hypermotard is aan het oppervlak een heel stuk gebruiksvriendelijker geworden dankzij het soepele motorblok, de verbeterde zithouding en de nu zeker acceptabele tankinhoud, terwijl voor ons gevoel onderhuids nog steeds het beest kan worden losgemaakt. Nu alleen nog een handige zijstandaard en spiegels waar je wél iets in kunt zien en je zult ons niet meer horen klagen.

Dat én beter weer, want van echt diepgaand testen was nu natuurlijk geen sprake. Wij kijken in ieder geval uit naar ons Rendez-Vous, wat Ducati onder hopelijk betere weersomstandigheden wil gaan organiseren.

Wordt vervolgd…

  • zithouding, elektronica, souplesse, vertrouwenwekkend rijwielgedeelte
  • zijstandaard voor korte benen, zicht in spiegels, in hogere versnellingen nog steeds bokkig onderin, het weer