Zoeken

Sneller het circuit rond: Les van de meesteres

Conclusie

6 september 2011
Inhoudsopgave
Sneller het circuit rond: Les van de meesteres
Terug naar school
Theorie gehad, nu oefenen
Huiswerk
Conclusie
Suzuki GSX-R 600
Technische gegevens

Les_1431thumb_Les_1753

Natuurlijk is het logisch dat er geen wonderen zijn verricht. Als ik dan toch een klein beetje op mijn ervaring mag steunen kon ik toch al wel zeggen ‘redelijk vlot’ rond te kunnen rijden. Ben nooit de traagste geweest en kan ook op tempo wel zinnige dingen ontdekken aan een motorfiets. Dat is immers m’n vak en dat alweer meerdere jaren. Maar daar ging het ook niet om. Doel was om snéller te rijden en dat is zonder twijfel gelukt. Hoeveel sneller precies is weliswaar minder duidelijk, dat valt pas te zeggen als er een nette ronde gereden kan worden. Bovendien is het resultaat uiteindelijk gebonden aan dit circuit. Als het resultaat ook op andere circuits hetzelfde is, kun je pas met zekerheid zeggen dat het gewerkt heeft. In ieder geval is het erg hulpvol om weer eens op de feiten gedrukt te worden. De spreekwoordelijke spiegel voorgehouden te krijgen. Ik weet waar ik op moet letten, ik weet waar ik aan kan werken. Ik weet hoe ik sneller rond kan. Of het genoeg is moet blijken bij de volgende confrontatie met Ed. En ingehaald worden door een meisje? Geen enkel probleem mee; graag zelfs. Al zal ik wel mijn stinkende best doen het te voorkomen, maar zo hoort het ook.

Les_1456Les_1453Les_1454

Inmiddels is ze een bekende verschijning in de paddocks van Nederland en België, hetzij als coureur, hetzij als coach, parapludame of anderszins. Bij verschillende kennissen en collega’s. Via haar werk bij Putoline is ze regelmatig te vinden bij het team van Allard Kerkhoven. Maar veel mooier vinden we het natuurlijk als ze zelf haar pak aantrekt en goede resultaten boekt in de Supercup 1000. De combinatie Guls en Fireblade is al van ver herkenbaar.
En dat terwijl haar actieve racecarriere nog slechts twee jaar oud is; daarvoor waren het gewoon circuitdagen zoals bij ieder ander. Het toont maar aan wat je met een beetje ambitie en het investeren van heel veel tijd kunt doen. En inmiddels zijn de voorbereidingen voor seizoen 2012 al in volle gang. Zeker weten dat we van deze dame nog veel te zien krijgen. Wij kijken er alvast naar uit.
Wil je nog meer weten, surf dan naar www.guls-racing.com

Les_110
Ja eh, nog even over die stijl. Eeeh....

Les_1547