Zoeken

Test: Triumph Sprint GT

Conclusie

14 september 2010
Inhoudsopgave
Test: Triumph Sprint GT
Tour-Sport
Opvallend onopvallend
Conclusie
Technische gegevens

Sprint_GT_2206.jpg

Met de komst van de Sprint GT heeft Triumph in één klap alle wensen van haar Sprint rijders in vervulling laten gaan. De klant vroeg om een motor die standaard over meer opbergruimte, zowel in koffers als ruimte onder het zadel, zou beschikken en werd op zijn wenken bediend.

Sprint_GT_2198.jpgIn hoeverre de GT daadwerkelijk een gat in de markt zal zijn, zal de toekomst moeten uitwijken. Het is niet de meest spannende fiets op de markt, heeft ten opzichte van zijn concurrenten beduidend minder vermogen, een minder sportieve inslag en bovendien een behoorlijk old-school rijkarakter, maar diezelfde aspecten zouden met het grootste gemak wel eens het beste verkoopargument van de fiets kunnen zijn. Om nog maar te zwijgen over het brandstofverbruik, dat met een gemiddelde van bijna 1 op 18 zondermeer netjes te noemen is.

De motor mag misschien als dertien in een dozijn zijn, maar dan wel van het caliber 'Alle dertien goed'. En dát is waar de gemiddelde gebruiker ongetwijfeld precies op zat te wachten.

  • comfort, windbescherming, veel fiets voor weinig centen, verbruik
  • old school stuurgedrag, niet écht spannend