Zoeken

Introductie: Suzuki GSX1250FA

Conclusie

23 maart 2010
Inhoudsopgave
Introductie: Suzuki GSX1250FA
Anders.. of toch niet
TE
Gladjes
Herkenbaar
Conclusie
Accessoires
Technische gegevens

Suzuki GSX1250FA

De GSX1250FA wordt door Suzuki als nieuw model op de markt gezet. Een opvolger van de allang van de markt verdwenen GSX1100F en opvuller van het ‘gat’ in het eigen segment op het gebied van sportieve toermotor. Toch ontkom je er niet aan dat er een behoorlijke invloed aanwezig is van de Bandit 1250.

Suzuki GSX1250FAGelet op de ervaringen met de Bandit, is dit geen verkeerde afkomst en iets waar je je niet over hoeft te schamen. Zeker omdat de sterkere punten nog steeds aanwezig zijn, waaronder het motorblok met haar koppel en vermogensafgifte. Met langzame bochten heeft de GSX1250FA het misschien iets lastiger maar over het algemeen is er maar weinig op te merken. Niet in iets uitblinken, maar ook niet ergens echt in te kort komen. En daar valt mee te scoren, wat dus ook zondermeer geldt voor de GSX1250FA.

De spitse neus en volle kuip geven de motor een sportiever uiterlijk en bieden een behoorlijke bescherming en comfort. Iets waar het op de GSX1250FA sowieso niet aan ontbreekt. Wat er wel eigenlijk op ontbreekt is de decoratieset ten behoeve van de kuip. Als accessoire verkrijgbaar, maar wat ons betreft had deze standaard erop mogen worden aangebracht. Het geeft de motor net iets meer uitstraling, zeker in acht nemen hoe Suzuki de GSX1250FA zelf op de markt wil zetten.

Suzuki ziet de GSX1250FA als de ultieme sportieve toermotor. Een concept zoals ook andere motormerken op de markt brengen, maar dan wel als betaalbare variant. Vooral die laatste toevoeging is daarbij een belangrijke aspect, want de andere merken hebben wel wat toevoeging die standaard op de GSX1250FA ontbreekt. Vandaar dat men waarschijnlijk om die reden ook gelijk een Touring Edition uitbrengt. Of dat ook uiteindelijk brengt om als alternatief voor andere modellen in dit segment een rol te kunnen gaan spelen, zal in een vergelijkingstest naar voren moeten komen.

  • Koppel en vermogensafgifte, allround en prijs
  • Ontbreken decoratieset tbv kuip, langzame bochten en mechanisch geluid versnellingsbak

Suzuki GSX1250FA