Zoeken

Test: Moto Morini Granpasso 1200

5: Conclusie

1 mei 2009
Inhoudsopgave
Test: Moto Morini Granpasso 1200
2: Gezinsuitbreiding
3: Interne reorganisatie
4: Van bruut...
5: Conclusie
6: Technische gegevens

Conclusie

Moto_Morini_Gran_Passo_13.jpgDe Granpasso een reise enduro? Het kan. Er zijn koffers voor, en het soepele blok met sportief onderstel leent zich er prima voor. Maar aan de andere kant is de Granpasso misschien toch meer een rijmachine die zich bij uitstek leent als funbike, een soort Maxi-SM. Oftewel moet de Granpasso zich meten met machines als de BMW GS, KTM Adventure of Suzuki V-Strom, of met de meer rijgerichte machines als een Ducati Multistrada, Triumph Tiger en Benelli Tre-K? Motorisch en rijwieltechnisch staat de Moto Morini op een hoog peil, letterlijk én figuurlijk en hoeft hij voor geen van de genoemde modellen onder te doen. Hij nodigt uit tot flink doorrijden en heeft pit.

Een reise enduro (of eigenlijk Enduro Veloce) én funbike, is dat het? Ja, dat moet het wel zijn. Het is een kruisbestuiving, het beste van twee werelden! Als Enduro Veloce naar je reisbestemming om daar, ontdaan van alle overtollige bagage, de omgeving uit te kammen als funbike, dát is de Granpasso. Een tankinhoud van 27 liter? Dat is dus volgooien en drie maal tanken op weg naar de Franse zuidkust, over de Route du Soleil. En hoewel dat prima kan zou ik daar toch niet voor kiezen. Nee, het is veel leuker om een alternatieve route te volgen want de Granpasso voelt zich daar prima, al niet beter, thuis. Lekker slingeren over heuvels en door dalen, haarspeldbochten en lange draaiers.

Moto_Morini_Gran_Passo_34.jpg

De Granpasso staat bij de dealers voor €14.990,- en dat is niet weinig. Een 'kale' GS kost €15,050,- en een aangeklede kost een duit meer. De Moto Guzzi Stelvio staat voor €15,490,- in de boeken en een Benelli Tre-K of Triumph Tiger wisselen voor respectievelijk €12,571,- of €12,540,- van eigenaar. Aan jou de keuze.

Meer foto's van deze Moto Morini Gran Passo 1200 zijn terug te vinden in onze wallpaper sectie.