Zoeken

Vergelijk: ER-6n op herhaling

Pagina 4

15 mei 2008
Inhoudsopgave
Vergelijk: ER-6n op herhaling
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

In detail

ER-6P_5890.jpg

Dat de heren van BikeDesign flink hebben uitgepakt met deze ER-6n dat moge inmiddels duidelijk zijn. Zo'n beetje alles wat in de catalogus is opgenomen is terug te vinden op deze prachtig witte creatie, en alleen dat al maakt deze Kawasaki een motor om in te lijsten. Alles bij elkaar is de fiets voor net geen 6000 Euro aangekleed, en dan praten we alleen nog maar over de 'grote' onderdelen, grote kans dat hier en daar nog een klein titanium schroefje over het hoofd is gezien. Om maar niet te spreken van de tijd die nodig was voor het monteren van alle spullen. Voor het gemak hebben we nog even alle gemonteerde onderdelen op een rijtje gezet, maar daarachter onze bevindingen.

OnderdeelPrijsOpmerking
Beringer remklauwen: zeszuiger Aerotec € 530,- p/st Onvoorstelbaar, zoveel remkracht met slechts de nagel van je wijsvinger. Absolute aanrader voor elke supersport, maar bij deze ER-6n voelt het als een mug met een handgranaat vermoorden.
Beringer remschijven € 350,- p/st
Flame moto master achterremschijf € 144,-
Beringer remhandle € 480,- Niet alleen erg functioneel, maar ook qua design en afwerking van hoog niveau.
Goodridge RVS remleidingen € 125,- Directer en harder rempunt, geen fading voelbaar.
Beringer koppelingshandle € 325,- Qua design en afwerking zondermeer super, de korte handle ligt lekker in de hand. Toch voelde de koppeling zwaarder dan het standaard exemplaar.
Bos uitlaat € 419,- Niet gedacht dat een ER-6n zo'n ongelofelijke bak herrie kon maken. Geen aanrader als je vrienden met je buren wilt blijven en elke dag om 6 uur 's ochtends naar je werk moet rijden.
Xenon koplamp € 119,- Absolute aanrader, zou op elke motor standaard al moeten zitten, zo ongekend is deze lichtopbrengst.
Hyperpro voorvorkveren € 136,- Absolute misser. Voorvork kan het geweld van de zeszuiger remmen niet aan, voelt alsof er te weinig olie in de vork zit. Beter zou zijn een duurdere set mét cardridges te monteren, zodat je de demping wél kunt instellen (is nu niet instelbaar).
Hyperpro achtershock 3d € 750,- Zeer fraaie en goede shock, die volledig instelbaar is. Verschil ten opzichte van de standaard fiets is echter te verwaarlozen.
Motorspoiler € 284,- Mooie accessoire, die de motor een meer volwassen uitstraling geeft.
Achterspatbord € 170,- Waardevolle accessoire voor als je lang van je motorblok en achtershock wilt genieten, voorkomt namelijk vervelende steenslag.
Carbon zijkappen (set 4 stuks) € 450,- Carbon is altijd goed voor het pimpen van je fiets, dus waarom niet?
MFW spiegelset € 140,- Zeer fraai afgewerkte spiegels, puntjes op de spreekwoordelijke i. Alleen jammer dat trillingen het zicht naar achteren tot het minimum beperken.
MFW superbikestuur € 45,- Absolute aanrader, het bredere en ietwat lagere stuur maakt dat je zithouding wat agressiever wordt. Zou van ons standaard mogen worden gemonteerd.
Crash protectoren € 120,- Tsja, zolang je niet valt overbodige luxe, maar wie heeft thuis een glazen bol?
Achterlicht LED + ingebouwde knippers € 110,- Thank god, er is dus een alternatief voor die lelijke standaard knippers.
Zadel Topsaddlery € 407,- Bijzonder fraai afgewerkt zadel dat bovendien erg comfortabel zit. Zit is lager dan de standaard uitvoering, wat de fiets nog gemakkelijker te manouvreren maakt. Ideaal voor als je lange dagen op je motor doorbrengt.