Zoeken

Test: Triumph Street Triple R

Test: Triumph Street Triple R

31 oktober 2008
Inhoudsopgave
Test: Triumph Street Triple R
2: New Edition
3: Fun lovin criminals
4: Conclusie
5: Gemonteerde accessoires
6: Technische gegevens

Street_Triple_R_0620.jpg

Na het overweldigende succes van de Daytona 675 was het wachten totdat de Britten uit Hinckley met een naakte versie van deze supersport op de markt zouden komen. Een motor die net als die Daytona een schot in de roos zou blijken te zijn. Street_Triple_R_0792.jpgHetgeen ook uit de verkoopcijfers uitwezen, de grote groei die Triumph de afgelopen jaren doormaakte kon voornamelijk op conto van deze twee fietsen worden geschreven. Om de Britse hooligan bike nóg dichter bij de Daytona 675 te zetten werd onlangs een sportievere ‘R’ versie van die fiets gelanceerd, waarbij ditmaal de remmen en vering van die supersport werden overgenomen.

Jawel, we hebben het over de Street Triple, misschien wel de meest indrukwekkende naked van deze eeuw die het afgelopen jaar ook bij onze redactie een aardige indruk wist achter te laten. Dat Triumph op voorhand al wist dat sportieve motorrijders graag een nóg extremere variant op die naked zouden willen hebben blijkt uit het feit dat bij de lancering van die Street Triple de ‘R’ variant al gereed voor productie was. Het was enkel een kwestie van het juiste moment afwachten.

Tekst: Ed Smits
Foto's: Vincent Burger

Met dank aan de uitbater van het hyde park voor het niet bellen van de politie, het niet loslaten van de jachthonden, het niet afvuren van het jachtgeweer, maar het oogluikend toestaan dat twee lelijke schurken daar ongevraagd foto's konden maken.