Zoeken

Rockin' Naked 600

Rockin' Naked 600

5 juli 2007
Inhoudsopgave
Rockin' Naked 600
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11

Voorwoord

Zaterdagmiddag, ritje 258…eerder al de bagage gedumpt in het pension en nu ontdaan van overbodige windvangers, verschuivende zaken die de concentratie verstoren en nog anderszins ophoudende factoren jagen twee groepjes achter elkaar aan; op kop de Honda Hornet en Kawasaki Z 750, daarachter de Yamaha en de Suzuki… De Z heeft het goed; op wegen als deze komen al haar pluspunten van pas, en tegelijkertijd is de route van dien aard dat die paar puntjes die een ander eventueel op de Kawa vóór zou kunnen hebben niet voldoende zijn om voldoende gewicht in de schaal te brengen. De Z ligt op kop en met gezwinde spoed worden knikken en slingers verorberd. Een tel later doemt in de spiegel een gedaante op: een geschutkleurde BMW, rijder in het zwart. Kan niet zeggen dat het er zachtjes aan toe gaat, dus respect voor de coureur aan boord. Zal wel een local zijn…

naked_600_1_1_l.jpg 

Wat de goede man even later bevestigt, nadat hij allereerst de Z heeft ingehaald en met een zeer vernuftig verstopt stopbord op een parkeerplaats heeft gezet. Oh oh. Geen nut om er tegenin te gaan; de man heeft video aan boord. Tegen de tijd dat de Honda arriveert wordt de ideale lijn van de Z al grondig bestudeerd… “Troost je, voor een Niederländer rij je knap door”. Daar moeten we het dan maar mee doen. Positief denken he…dit is een compliment uit onafhankelijke bron. Koesteren moet je zoiets. “Ah, daar is nummer twee. Het is dat je niet hard genoeg doorreed, ik had geen zin om op je te wachten”. Eh? Kortom: compliment nummer twee: Z-bestuurder reed aanzienlijk harder door dan de Hornetman. En smoesjes als “ik had het al door toen hij achter je aan ging” tellen natuurlijk niet… toen was je al te traag, vriend.

Reibeweis? Alstublieft. Kenteechenbeweis? “Die van de Kawa? Hij niet. Zou ik moeten hebben; ik heb ‘m opgehaald namelijk. Maar die liggen op mijn kamer…” Leenmotor, niet van een van het gezelschap, zonder papieren, Paspoort? Vergeten… Wat doe je hier met die motoren dan? naked_600_1_2_l.jpgJa, testen he…kijk maar hier: we zijn van Motorfreaks. Nee dat vind je niet in de winkel nee, is alleen op internet. Nee, heb ook geen visitekaartje bij me. Wat zegt u? Voorband bijna versleten? Tja; niet van mij he…kan ik niks aan doen.

“Meneer, volgens mijn boekje kunt u over een week of zes een enveloppe verwachten. Prettige dag nog. En als ik jullie was zou ik niet die kant op blijven rijden; het asfalt is die kant op knap belabberd; als je foto’s wil maken kun je dat veel beter die kant op doen; daar heb je ook iets krappere bochten”.

Tekst & Foto's: Vincent Burger & Ed Smits