Zoeken

Introductie: Yamaha FZ1 N en FZ1 Fazer

Pagina 6

20 juni 2007
Inhoudsopgave
Introductie: Yamaha FZ1 N en FZ1 Fazer
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7

Conclusie

FZ1_Almeria_6_1.jpg 

Met de introductie van de nieuwe generatie FZ1 modellen is Yamaha het afgelopen jaar zonder twijfel een succesvolle weg ingeslagen. In tijdsbestek van slechts een jaar zag Yamaha daarbij niet alleen de verkoopcijfers ten opzichte van zijn voorganger verdubbelen, daarnaast wist de fiets de de concurrentie qua verkoopcijfers naar eigen zeggen achter zich te laten, ondanks (of misschien juist wel dankzij) de hoogtoerige FZ1_Almeria_6_2.jpgvermogensafgifte en de wel heel erg gevoelige injectie. Daarnaast had Yamaha met de FZ1N klaarblijkelijk een lans gebroken voor puur naakt: staan wij Nederlanders normaal bekend als `topkuipjes rijders´, het was juist de naakte FZ1N die in ons kleine kikkerlandje het overgrote deel van de verkoopcijfers voor zijn rekening nam.

Om voor modeljaar 2007 de puntjes bij de FZ1 familie op de spreekwoordelijke i te zetten zijn de ingeneurs van het merk met de gekruisde stemvorken grondig te werk gegaan. Grootste verbeterpunt is absoluut de injectie, die we ditmaal - in tegenstelling tot bij de FZ6 S2 - op geen enkele nuk konden betrappen. De ietwat zachter afgestelde vering maakt dat de fiets wat comfortabeler te rijden is, alleen blijft daarbij jammer dat het men niet meteen de moeite heeft genomen het zadel aan te passen.

Nu blijft telkens weer die pijnlijke reet die afbreuk dreigt te doen aan het rijgenot. Terwijl de fiets an sich er juist om vraagt om nóg een blokkie om te gaan... en nog...

FZ1_Almeria_6_3.jpg 

  • Gasrespons
  • Uitstraling
  • Spaanse wegen


  • Zadelpijn
  • Geen ABS op FZ1N