Zoeken

Test: Ducati Paul Smart 1000LE

Pagina 6

24 oktober 2006
Inhoudsopgave
Test: Ducati Paul Smart 1000LE
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

conclusie

Paul_Smart_Replica_6_1.jpg 

Sport-classics
Retro is hot. Kijk alleen al naar het succes dat BMW heeft met de nieuwe Mini Cooper en je weet meteen waarom juist Ducati zich op dit segment heeft gestort. Geen merk met zo"n rijke motor- en racehistorie als Ducati, en geen merk dus ook dat in staat is om een lijn van retro-fietsen op de markt te zetten op de manier zoals de Italianen het hebben gedaan: Paul_Smart_Replica_6_2.jpgoude styling in een modern jasje stoppen. De GT1000, Sport100 en de Paul Smart replica zijn zondermeer een - broodnodige - frisse aanvulling op de reeks Ducati families, zoals in Bologna de modellenreeksen liefkozend worden genoemd.

Het mag geen twijfel lijden, de Paul Smart is een zeer begerenswaardige motorfiets. Gezegend met een fantastisch en niet alledaags uiterlijk. Diegenen die "m aanschaffen zullen "m waarschijnlijk koesteren en vertroetelen. Ducati laat het verleden herleven en staat tegelijkertijd garant voor een motorfiets die meer dan in staat is om mee te komen in de hedendaagse motorwereld. Prestaties zijn dan ook meer dan voldoende aanwezig, de rijsensatie is subliem en over het rijwielgedeelte hadden we weinig op te merken. Overtreffende trap is wellicht nog dat je met een Smart onder de leren broek iets aparts hebt. De Smart geeft je een goed gevoel, plezier in het rijden. Rijden met een constante glimlach.

Maar toch...
Toch is de Paul Smart Replica een fiets van gemengde gevoelens. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: bijna 17.000 Euro voor een - voor hedendaagse begrippen - niet echt spectaculaire fiets is gewoon heel erg veel geld. En ja, er staat nog steeds Ducati op de tank en ja, het is een gelimiteerde oplage. Maar voor dat geld hadden er, naast Öhlins vering, op z"n minst Brembo Goldline remmen op de fiets mogen zitten. Op deze manier heeft Ducati met de Sport1000 in eigen huis al een gedegen concurrent op de markt gezet. Dezelfde fiets (hetzelfde rijwielgedeelte zonder Öhlins) zonder kuipje, waar ruim vierduizend Euro minder voor neer hoeft worden gelegd.

Blijft dus de vraag of het zeegroene frame, dat zilvergrijze lijnenspel, de rijsensatie en het feit dat er "Paul Smart 1000 Limited Edition" op staat de prijs rechtvaardigt? Een vraag die we al snel beantwoord zien: even zoeken op marktplaats leerde ons dat deze gelimiteerde oplage al voor ruim 2000 Euro onder de nieuwprijs te koop wordt aangeboden. Nieuw! Wie zijn wij dan om daar nog tegenin te gaan?

  • Uitstraling
  • Rijwielgedeelte
  • Injectie


  • Details in afwerking
  • Prijs

Paul_Smart_Replica_6_3.jpg