Zoeken

Test: Yamaha Tricker

Test: Yamaha Tricker

13 augustus 2005
Inhoudsopgave
Test: Yamaha Tricker
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

Trick or Treat

"Uitgang Parkeergarage" stond er toch?

Wat een kwelling is het toch steeds weer. Krijg je een splinternieuwe fiets, moet je er weer iets zi­nnigs over zeggen. En okee, bij sommige motoren gaat dat nog redelijk eenvoudig, maar kijk gewoon even naar de foto"s.. ziet iemand hier een zinnige motor staan? Hoe moet je hier in godsnaam iets over zeggen? Op zich is het al verbazend genoeg dat Yamaha het aandurft een dergelijke motor in de markt te zetten; het is immers veel dingen ook net niet. Vergeet het maar hiermee een stuk snelweg te pakken, en daarmee is op reis gaan of woon-werkverkeer in nederland al meteen als "no go" afgedaan. Trial tijden dan? Daar heb je nog specifiekere motortjes voor, lichter en misschien zelfs met meer vermogen. Maar wat kan je er dan wel mee? yamaha geeft het antwoord zelf al; deels met de beschrijving als Urban fun bike en die fantastisch mooie uitvoering met carterbescherming en As-gemonteerde Grind pegs...dit is een BMX met een motortje! En wat doe je over het algemeen met een BMX? Precies..

Trial rijden is dus mogelijk..

..Waar te beginnen met de Yamaha Tricker? over de 5 versnellingen die hij heeft? Of de zuinigheid van de motorfiets? Of de fijne buddyseat waar je op kan zitten? Oja...en niet te vergeten...de bagage mogelijkheden... Nee, nee, néé . Kappuh... stoppuh, nokkuh met die praktische zaken... deze motorfiets gaat helemaal niet over "praktisch". Wil je praktisch en kijk je naar deze motor als alternatief? Wat doe je hier nog? Deze fiets heeft een heel duidelijke boodschap, en die gaat voor de verandering niet over praktische inzetbaarheid. Zoals Jeremy Clarkson (bekend van Top Gear) zou zeggen, is deze motor "Absolutely BRUTAL". Blinkt hij uit in vermogen of windbescherming? Neeuhhh... in PURE FUN!!!, in één woord GEWELDIG!!!!

De motor haalt het kind in je naar boven, geen bruut sleurende trekkrachten naar de 300km per uur, geen hellingshoeken zodat je met je elleboog over de grond schraapt (alhoewel, dat hebben we nog niet geprobeerd) maar VET plezier bij 40/50/ 60 km per uur, gummend, slippend, driftend ben je iedereen te snel af, met een grijns van oor tot oor. We weten niet wat de ontwerper van Yamaha heeft gedacht toen hij deze motor ontwikkelde, maar diegene die aan die tekentafel zat die had of een hele goeie fles wijn opengemaakt of opslag gekregen of zo. Wat een wereldse fiets.

Sorry meneer agent, maar dit trapje riep zó hard..

Tekst: Leon Nap
Foto's: Vincent Burger