">

Zoeken

Test: KTM 950 Super Moto

Nakaarten

20 oktober 2005
Inhoudsopgave
Test: KTM 950 Super Moto
Derde in lijn
Uiterlijk
Teleurstelling wordt superfiets
Conclusie
Vermogensbank
Nakaarten
Technische gegevens

KTM 950 Super Moto

Voor het Nakaarten praten we ditmaal na met Teus Heufkens de technische man van KTM.

MF: Teus, ik heb een paar positieve punten en negatieve punten, welke wil je eerst, de positieve of de negatieve? TH: Die keuze is niet al te moeilijk doe mij eerst de positieve dan maar!

MF: De motor is superb. Niks op aan te merken. Doet alles wat je wilt en loopt als een zonnetje. Zelfs Peter Spanjer was bij de vermogensmeting op de Jaros vermogensbank onder de indruk. TH: Dank je wel voor het compliment, we zijn er zelf ook heel tevreden over en dat Peter hem super vond vind ik zelf een heel groot compliment.

MF: Dan nu het minpuntje, of beter gezegd: het minpunt: het olieverbruik. In de 600 km die we met de motor hebben gereden moest er maar liefst één liter olie worden bijgevuld. Is dat niet een beetje extreem veel? TH : Zelf heb ik er met deze motor geen last van gehad. Ik heb hem zelfs persoonlijk opgehaald en ingereden in Oostenrijk. Op deze terugweg was het olie verbruik normaal. Maar zeg nou zelf; journalisten gaan er wel ruwer mee om, heb je hem in ieder geval goed warm gereden?

MF: Uiteraard. Het enige buitensporige wat we met de motor hebben gedaan is gereden op een privé terrein samen met nog enkele andere Supermotards. En dat mag toch niet het probleem zijn? TH: Zoals gezegd, ik heb het nog niet gemerkt. Dit is natuurlijk wel een pre-productiemodel dat een lekkage had bij de staande cilinder. Deze lekkage is bekend en bij het productiemodel opgelost.

MF: Vreemd, we hebben niets gemerkt van een olielekkage. We blijven het dan ook buitensporig veel olieverbruik vinden. Ander vraagje...die Oostenrijkse kentekenplaten, krijg je hier boetes op binnen? TH: Ikzelf heb nog niks gehad en ik ben meermalen geflitst met een paar "kleine overtredingen", hoezo iets te hard gegaan?

MF: Klein ongelukje binnen de bebouwde kom... hij trekt ook zo lekker op. In ieder geval hartelijk bedankt, het is met recht een Super Moto! TH: Blij om te horen!