Zoeken

World Superbikes - USA: SBK races

Pagina 2

6 juni 2008
Inhoudsopgave
World Superbikes - USA: SBK races
Pagina 2

Het was wederom een kopstart voor Troy Bayliss in de tweede race die op de voet werd gevolgd door Carlos Checa maar de Spanjaard ging wijd en verloor een aantal plaatsen. Daarom zat Troy Corser in zijn wiel achtervolgd door Max Neukirchner (die een matige start had maar snel terrein goed maakte) en de Sterilgarda Go Eleven teamgenoten Max Biaggi en Ruben Xaus. En weer wist Troy Bayliss de leiding niet lang vast te houden. Nog maar halverwege de eerste ronde knalde Troy Corser zijn machine langs die van de Australiër om zo de leiding over te nemen. Max Neukirchner, inmiddels opgeklommen naar de derde plaats, kwam op start/finish uit de slipstream van de Australiër en legde beslag op de tweede plaats. Een ronde later herhaalde hij die actie op Troy Corser en zo had de jonge Duitser de leiding weer in handen.

Neu-Hag-Fab.

Carlos Checa, die na de eerste ronde als zevende doorkwam, was inmiddels al weer naar de vijfde plaats gekomen, hij volgde in het treintje Corser, Bayliss en Biaggi. Daarachter was een gaatje gevallen naar het groepje Haga, Xaus, Laconi en Kagayama. Voor Jakub Smrz was toen de race al over. Vertrokken vanuit de pitstraat kreeg de ongelukkige Tsjech de zwarte vlag! Hij was uit de pitstraat vertrokken toen die al was gesloten.. Nadat Troy Bayliss Troy Corser had weten te passeren deed Carlos Checa, na een robbertje stoeien met Troy Bayliss, even later hetzelfde. De HANNspree Ten Kate Honda coureur liet er geen gras over groeien, passeerde eveneens Troy Bayliss en zette de achtervolging op Max Neukirchner in.

Corser
Troy Corser kwam niet tot finishen in de tweede race. Wel een mooi plaatje! 

Neu-achteropRuben Xaus lag toen al uit de wedstrijd. De Catalaan had beterschap belooft na de eerste race maar kwam in de vijfde ronde hard ten val terwijl Troy Bayliss in diezelfde ronde wederom met een technische probleem te maken kreeg. Hij reed de pitstraat in en reed na een controle de baan weer op. Weliswaar met twee ronden achterstand dus om de punten ging dat niet meer. Noriyuki Haga kreeg in de zesde ronde aansluiting met Max Biaggi die op zijn beurt juist Troy Corser voorbij wilde, en dat ook deed. Carlos Checa reed inmiddels het gat naar Neukirchner betrekkelijk snel dicht en in de achtste ronde was het er op en er over!

Nadat Checa de leiding had overgenomen van Neukirchner leek de Duitser nog even te kunnen volgen, en er zelfs weer voorbij ter willen, maar uiteindelijk was Checa voor iedereen te snel en ontstond er alsnog een gaatje. Zo halverwege de race moest Haga lossen bij Biaggi en Corser en was het Michel Fabrizio, die weer zijn start had verpruts, die op de zesde plaats rijdend de snelste rondetijden op de klokken bracht. De Italiaan maakt er zo onderhand een gewoonte van en dat is jammer, hij zou races kunnen winnen.

Fabrizio.

podium2

In de veertiende ronde stuurde Troy Corser weer voorbij aan Max Biaggi en kwam Michel Fabrizio met grote stappen dichterbij waarbij hij en passant maar even Noriyuki Haga buitenom passeerde! Fabrizio was zo'n zeven tienden per ronden sneller dan zijn voorgangers en wist langs Biaggi te vliegen toen die wat wijd ging. Met nog vier ronden te gaan schoof Corser onbenullig onderuit en gelukkig hield de Australiër niets aan zijn val over. Voor Fabrizio was de race net te kort om Neukirchner te achterhalen maar hij was maar wat blij met zijn derde plaats.

Max Biaggi werd vierde voor Kagayama, Haga (ondanks zijn gebroken sleutelbeen waaraan hij door dokter A. Ting is geopereerd in het San José Hospital), Kiyonari, Nieto, Laconi en Lanzi. Bayliss kwam nog wel als tweeëntwintigste over de finish maar behaalde twee nul resultaten. Dat kost hem, na het uitvallen op Monza, 75 punten en Carlos Checa is degene die daar dankbaar gebruik van maakt door middels zijn dubbelzege 50 punten bij te schrijven.

Het verschil tussen Bayliss (194) en Checa (166) is nu 28 punten, Neukirchner volgt met 144 op 22 punten van Checa.

Uitslag race 2:

1 Checa C. (ESP) HANNspree Ten Kate Honda 
2 Neukirchner M. (GER) Alstare Suzuki - +3.547
3 Fabrizio M. (ITA) Xerox Ducati - +6.613
4 Biaggi M. (ITA) Sterilgarda Go Eleven Ducati - +7.878
5 Kagayama Y. (JPN) Alstare Suzuki - +10.568
6 Haga N. (JPN) Yamaha Motor Italia  - +11.539
7 Kiyonari R. (JPN) HANNspree Ten Kate Honda - +18.381
8 Nieto F. (ESP) Alstare Suzuki - +20.646
9 Laconi R. (FRA) PSG-1 Kawasaki Corse - +21.264
10 Lanzi L. (ITA) RG Racing Ducati - +24.863
11 Muggeridge K. (AUS) D.F. Racing Honda  - +25.672
12 Badovini A. (ITA) Team Pedercini Kawasaki - +31.711
13 Tamada M. (JPN) PSG-1 Kawasaki Corse -  +35.628
14 Sofuoglu K. (TUR) HANNspree Ten Kate Honda - +42.816
15 Lavilla G. (ESP) Ventaxia VK Honda - +45.034
16 Rolfo R. (ITA) Hannspree Honda Althea Honda - +50.220
17 Gimbert S. (FRA) Yamaha France Ipone GMT 94 - +50.653
18 Pridmore J. (USA) Alto Evolution Honda - +51.188
19 Iannuzzo V. (ITA) Team Pedercini Kawasaki - +1'04.533
20 Jensen S. (USA) On The Throttle.tv Suzuki - +1'12.049
21 Napoleone L. (FRA) Grillini PBR Team Yamaha - +1'19.221
22 Bayliss T. (AUS) Xerox Ducati

RET Corser T. (AUS) Yamaha
RET Aoyama S. (JPN) Honda 
RET Nakatomi S. (JPN) Yamaha
RET Xaus R. (ESP) Ducati
RET Holland R. (AUS) Honda 
EX Smrz J. (CZE) Ducati

Foto's: SBK/alstare