Zoeken

World Superbikes - Assen: een vooruitblik

Pagina 5

27 april 2007
Inhoudsopgave
World Superbikes - Assen: een vooruitblik
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

WK Superbike Assen sfeervol van start

WK Superbike weekend Assen sfeervol van start met Open Paddock

De "aftrap" voor het Superbike evenement werd donderdagmiddag gegeven met de gebruikelijke persconferentie alwaar diverse toprijders aanwezig waren zoals Noriyuki Haga, Regis Laconi, Yukio Kagayama, Barry Veneman, Troy Bayliss en leider in het klassement James Toseland. De laatst genoemde rijder komt uit voor het Nederlandse Ten Kate "Hannspree" Team en gaf uitleg over deze "thuiswedstrijd". "Ik denk dat onze teamleden en manager meer druk en zenuwen voelen dit weekend dan ikzelf. We hebben dit weekend ruim 400 gasten en sponsoren over de vloer en hoop hun een mooie show voor te schotelen".

De Brit Toseland is momenteel leider in het klassement en zal dit weekend veel te dulden hebben van de Australische coureur Troy Bayliss. Deze coureur won reeds eerder wedstrijden in het WK Superbike op het TT Circuit van Assen, dat hij classificeert als één van zijn favoriete circuits. Bayliss die tijdens de Superbike in Engeland lelijk ten val kwam en hierbij zodanig geblesseerd raakte dat hij twee vingerkootje van zijn rechterpink moest missen, is optimistisch voor de komende races op Assen. De laatste keer dat ik hier reed was moeilijk, maar de machine staat er goed bij dus ga proberen om op het podium terecht te komen.

Ook onze Nederlandse troef Barry Veneman werd aan de tand gevoeld hij gaf te kennen dat de stappen voorwaarts die gemaakt zijn dit jaar vooral in de verfijning van de details is terug te vinden. We kregen de motoren vorig jaar pas heel laat, deze winter hebben we alle tijd gehad om aan doorontwikkeling te doen en natuurlijk is het ook van voordeel dat we voor Suzuki nu testteam zijn geworden, hierdoor hebben we duidelijk meer kilometers kunnen maken in het voorseizoen. Als alles meezit is ook veel mogelijk zelfs het podium sluit ik niet uit.

Handtekeningen jagen: Het gratis toegankelijke open paddock was weer een groot succes voor de fans. Enkele duizenden racefans kwamen ook dit jaar weer op het gratis toegankelijke Open Paddock af. 's Middags rond één uur stonden de fans in grote getale voor de paddock toegang, waarna ze direct naar de Paddock Show stroomden. Alle toppers deelden handtekeningen uit en circuitspeakers Jos Damen en Diederick de Vries maakten er samen met de Superbike en Supersportrijders op het Paddock-show podium een prachtig voorproefje voor een succesvol SBK-weekeinde van.

De stralende gezichten van de fans, waarvan er vele gezinnen met kinderen present waren, spraken boekdelen. Jammer was het alleen dat de nieuwe SBK-topper Max Biaggi wel een interview af gaf, maar geen handtekeningen uitdeelde, maar kampioenen Bayliss en Toseland en ook Nederlander Barry Veneman trokken veel applaus en publiek.