Zoeken

World Superbikes - Assen: een vooruitblik

Pagina 4

27 april 2007
Inhoudsopgave
World Superbikes - Assen: een vooruitblik
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

Superstock 1000 / 600

Superstock 1000 - Dé opstap voor de Superbikes. Niccoló Canepa (Xerox-Ducati jr.) wist de eerste race van het seizoen, én de eerste voor de nieuwe Ducati 1098, op Donington Park te winnen en pakte een derde plaats op Valencia waardoor hij aan de leiding gaat in de tussenstand van het kampioenschap. Tweede man is Mark Aitchison (Celani Team Suzuki, vorig seizoen werd dit team kampioen met Alessandro Polita) die een vierde plaats en een overwinning behaalde.

De vantevoren tot kampioen gebombardeerde Claudio Corti kende een goede start op Donington waar hij een tweede plaats behaalde maar kende minder geluk in de wisselende weersomstandigheden op Valencia waar hij elfde werd. Onze zuiderburen Xavier Simeon en Didier Vankeymeulen doen het zeker niet slecht, maar Vankeymeulen is dan ook al eens kampioen geweest in 2005.

Vankeymeulen pakte een derde plaats op Donington Park maar ook hij had geen geluk op Valencia waar hij, aan de leiding rijdend, ten val kwam. Voor Simeon is deze klasse nieuw en hij moet nog wat wennen. De omstandigheden tijdens beide races hielpen hem daar nou niet écht bij, wie weet wat hij op een droog Assen kan laten zien.

Kan Raymond Schouten gebruik maken van het thuisvoordeel?

De vaste Nederlandse deelnemers in deze klasse zijn Raymond Schouten en Bram Appelo, zij hebben beiden nog geen punten weten te scoren maar wie weet wat een thuisrace kan doen. Teamgenoot van Schouten, de jonge Duitser René Mahr wist een tiende en een zevende plaats te behalen en staat negende in de tussenstand. Danny de Boer en Ronald ter Braake zijn de coureurs die met een wildcard zullen deelnemen.

Het Duitse talent Rene Mahr reed al twee goede races.

In de

EK Superstock 600

wist Roy ten Napel al een zesde en een tweede plaats te behalen. Kan hij voor de overwinning gaan op Assen? In de tussenstand van het kampioenschap staat Maxime Berger aan de leiding met 36 punten, hij heeft twee punten voorsprong op tweede man Michele Magnoni. Roy ten Napel heeft er 30 terwijl ook teamgenoot Branko Srdanov op Valencia twee punten wist te pakken.