WK Supersport Assen: uitslag race

28 april 2013
Op Aragon werd hem de overwinning door een technisch probleem door de neus geboord, maar op Assen heeft Sam Lowes zich sportief gerevancheerd door op de streep Kenan Sofuoglu nipt voor te blijven en daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen bij te schrijven. Foret eindigde de wedstrijd op de derde plaats, maar gaat nog wel aan de leiding in het kampioenschap voor Michael van der Mark, die als vierde werd afgevlagd.

Sam Lowes_Assen_2013_Yamaha

Na zijn derde plaats op Phillip Island en zijn tweede plaats op Aragon waren de ogen van de Nederlandse fans op Assen op Michael van der Mark gericht. De 20-jarige coureur uit Gouda kreeg dit weekend de Ten Kate CBR600RR echter niet aan het sturen en moest daardoor genoegen nemen met een 11e plaats op de startgrid, zijn slechtste resultaat tot nu toe. In de warm-up zette van der Mark de zesde tijd, maar in de wedstrijd raakte hij verstrengeld in de grote achtervolgende groep en was daardoor kansloos voor een podiumplaats.

Kopstart in de race was voor Kenan Sofuoglo, die in de kwalificatie Sam Lowes voor had moeten gaan. Het tweetal was de hele wedstrijd sterk aan elkaar gewaagd en vocht een verbeten strijd uit tot het eind, terwijl Aragon winnaar Fabien Foret de derde plaats wist veilig te stellen. Kennedy en Marino wisten Foret nog een tijdlang te volgen, maar vielen uiteindelijk ten prooi van de achtervolgende groep waar Van der Mark zich naar voren had weten te rijden.

De verbeten strijd tussen Sofuoglu en Lowes duurde tot het eind. In de laatste ronde gng Sofuoglo Lowes op de veenslang voorbij, maar de Yamaha coureur gaf niet op, bleef in het achterwiel van de wereldkampioen en kwam in de ramshoek buitenom al langszij om daarna als eerste de Geert-Timmer bocht in te sturen en zijn eerste overwinning van het 2013 veilig te stellen. Sofuoglu werd op tweetiende seconde afgevlagd, Fabien Foret werd derde op 7 seconden. Michael van der Mark en Florian Marino maakten de top vijf compleet.