WK Superbike Portimao: uitslag race 2

7 juni 2015
Op indrukwekkende wijze heeft Jonathan Rea in Portimao zijn vierde dubbelzege van het seizoen gerealiseerd en heeft daarmee een nieuw podiumrecord gezet. De 28-jarige Noord-Ier nam halverwege de leiding in de race en finishte ruim vijf seconden voor Davide Giugliano, terwijl Leon Haslam de derde en laatste podiumplaats voor zich op wist te eisen.

Jonathan Rea_Portimao

De tweede race van het WK Superbike in Portimao leek opnieuw een titanengevecht tussen de beide Kawasaki fabriekscoureurs te gaan worden, maar dat was gerekend buiten Davide Giugliano die in het begin van de race de ZX-10R’en goed partij wist te geven. De Romeinse Ducati rijder nam in de derde ronde zelfs de leiding in de race, terwijl kopstarter Tom Sykes terugviel naar de derde plaats, achter z’n teamgenoot die opnieuw vanaf de derde rij een ijzersterke start had gekend.

Het trio reed met grote stappen weg van de rest van het veld, dat door Chaz Davies werd aangevoerd. Davies kwam gaandeweg de race echter onder druk de oprukkende Leon Haslam te staan, die ondanks z’n gebroken ribben een ijzersterke wedstrijd reed.

Halverwege de race nam Rea eenvoudig de over van Giugliano en wist meteen een gat van bijna een seconde te slaan. Een ronde later ging ook Tom Sykes de Aruba.it Ducati rijder voorbij en leek het weer een een-twee overwinning te gaan worden voor het Kawasaki team, tot met nog 5 ronden op de klok Sykes het beste van z’n banden had gevergd.

Terwijl Rea op z’n sloffen afstevende op zijn tiende overwinning dit seizoen - zijn vijfentwintigste in totaal in het WK Superbike, kon Sykes niets anders doen dan zo veel mogelijk de schade te beperken. Giugliano schoof door naar de tweede plaats, terwijl Leon Haslam voor het eerst sinds Aragon weer het podium mocht bestijgen.

In de laatste ronde viel Sykes uiteindelijk terug naar de achtste plaats, achter Jordi Torres (P7) en de Pata Honda rijders Sylvain Guintoli (P6) en Michael van der Mark (P5). Een uitstekend resultaat voor de WK Supersport wereldkampioen, die een groot deel van de wedstrijd in gevecht met z’n teamgenoot was geweest en rondetijden vergelijkbaar met de kop had gereden.

Met opnieuw een overwinning heeft Jonathan Rea het recordaantal onafgebroken podiums, dat sinds 1995 op naam van Carl Fogarty stond, op 15 gezet. En het einde van de podiumreeks is nog niet in zicht.