Zoeken

WK Superbike Portimao: 3 uit 3 voor Rea

9 augustus 2020
Jonathan Rea heeft het dit weekend in Portimano 3 uit 3 gemaakt. De 5-voudig wereldkampioen leidde ook race 2 van kop tot staart en heeft daarmee voor het eerst de leiding in het wereldkampioen genomen voor Scott Redding, die in de laatste ronden de druk van Michael van der Mark wist te weerstaan en als tweede werd afgevlagd.

Race 2 van het WK Superbike in Portimao was een herhaling van feiten voor wat het optreden van Jonathan Rea betreft. Opnieuw was de Noord-Ier bij het doven van de rode lichten het beste weg en opnieuw was er niemand die in staat was het tempo te volgen.

Rea reed daardoor voor de derde keer dit weekend onbedreigd naar de overwinning, maar buiten dat was de race allesbehalve saai. Gestart vanaf de vijfde plaats op de grid had Scott Redding een goede start, lag na de eerst bocht al op de derde plaats en nam een ronde later de tweede plaats over van Toprak Razgatlioglu, voor wie het een moeizame race was.

Voor Loris Baz was de race op dat moment al over en uit, de Ten Kate coureur was aan het eind van de eerste ronde in de laatste bocht keihard onderuit gegaan. Een teleurstelling voor de Fransman die enkele uren daarvoor in de Sprintrace zijn eerste podium in jaren had bijgeschreven.

Terwijl Rea aan het uitchecken was en ook Redding wegreed bij de achtervolgende groep met beide fabriek-Yamaha's en Alex Lowes ging Toprak in de zevende ronde in de fout en ging in bocht 5 onderuit, waardoor de derde plaats naar Michael van der Mark ging die een ronde eerder Alex Lowes voorbij was gegaan.

Een ronde later vond ook Alex Lowes in bocht 5 zijn Waterloo, waardoor van der Mark nu vrij spel had om na een matige start het gat met Redding dicht te rijden. Met nog 8 ronden te gaan had van der Mark het gat gedicht, zette Redding ronder druk en profiteerde meteen toen de Aruba.it Ducati coureur in bocht 5 de deur openliet, maar raakte daarna net als in race 1 een valse neutraal, waardoor Redding kon counteren.

Van der Mark hield daarna de druk erop, maar Redding hield het hoofd koel, reed een foutloos einde van de race en werd op dik 4 seconden van Jonny Rea als tweede afgevlagd - zijn eerste podium dit weekend. Van der Mark finishte op minder dan 1 tiende seconde op de derde plaats.