WK Superbike Misano: uitslag race 1

22 juni 2014
Na gisteren de 21e Superpole in zijn carriere te hebben binnengehaald heeft Tom Sykes vanochtend op indrukwekkende wijze zijn vijfde overwinning dit seizoen gerealiseerd. De Britse Kawasaki coureur zette een nieuw ronderecord en had op de streep een voorsprong van vijf seconden op teamgenoot Loris Baz opgebouwd.

Tom Sykes_Misano

De zevende ronde van het 2014 WK Superbike kampioenschap leek op voorhand geen eenvoudige opgave voor wereldkampioen Tom Sykes te zijn. De Brit had weliswaar zijn 21e Superpole gescoord en daarmee het aantal Superpoles van landgenoot Carl Fogarty geëvenaard, maar sinds Scott Russell in 1993 had Kawasaki in Misano niet meer gewonnen.

Bovendien had Davide Giugliano behoudens Superpole de trainingen gedomineerd, en de Italiaanse Ducati coureur leek dan ook een serieuze kandidaat voor op z’n minst een podium. Bij het doven van het licht was het echter niet Giugliano, maar Toni Elias die als een duvel uit een doos vanuit de tweede startrij naar voren vloog en meteen de leiding in de race wist te nemen.

De Red Devils Roma Aprilia coureur was echter te gretig en ging daardoor vroeg in de fout, waardoor aan het eind van de eerste ronde de leiding in handen van Tom Sykes kwam. Ook de tweede ronde ging Elias meermaals breed en viel daardoor terug naar de zevende plaats. Loris Baz schoof door naar de tweede plaats en bleef aardig in de buurt van z’n landgenoot, terwijl de beide Aprilia fabriekscoureurs in onderling gevecht waren om de resterende podiumplaats.

Melandri maakte echter geen fout en nam zelfs afstand van zijn teamgenoot, die niet veel later onder druk van Ducati’s Chaz Davies kwam. Halverwege de race ging de Davies de Fransman definitief voorbij en wist daarna snel een gaatje te slaan.

Na 21 ronden werd Tom Sykes als winnaar afgevlagd, op vijf seconden gevolgd door teamgenoot Loris Baz die nog steeds wacht op z’n eerste overwinning in het WK Superbike. Marco Melandri maakte het podium compleet.