Zoeken

Verslag SBK Assen

Pagina 3

8 september 2005
Inhoudsopgave
Verslag SBK Assen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9

Zaterdag

SuperSport:
Tijdens de tweede vrije training waren er weinig veranderingen te vermelden. Er werd druk aan de afstellingen gesleuteld en banden uitgeprobeerd voor de race, maar er waren geen spectaculaire tijden of positiewisselingen te noteren. De tweede kwalificatie was weer een één-tweetje voor het Winston-ten Kate team met Charpentier op pole en teammaat Fujiwara op plaats twee. Die zou alleen bij winst Charpentier nog van de titel af kunnen houden om zo zelf nog uitzicht te kunnen houden. De eerste rij werd verder bezet door Michel Fabrizio en Kevin Curtain.

Fabien Foret klasseerde zich als 5e en Gianluca Nannelli, die op vrijdag was gevallen, zette een mooie 6de tijd op de klokken. Arie Vos wist niet veel van zijn tijd meer af te halen en zakte naar een - toch zeer verdienstelijke - 14e plaats. Jarno Jansen kwalificeerde zich op de 19de, Jarno v.d. Marel 25ste en Johan Veijer, Allard Kerkhoven en Mile Pajic op de respektievelijke 28ste, 29ste en 30ste plaats.

SuperBikes:
De tweede kwalificatie bij de Superbikes verliep niet voor alle coureurs even gunstig. James Toseland zat goed in het ritme, hij reed constant snelle tijden en voerde aan het eind dan ook de lijst aan wederom met Troy Corser er vlak achter. Karl Muggeridge trainde ook goed en zette een 3de tijd neer met vlak daarachter een heel goed presterende Lorenzo Lanzi met een 4e tijd. Chris Walker deed het heel goed op de Kawasaki ZX-10-R van het PSG-1 team met een vijfde tijd, zijn teamgenoot Mauro Sancchini darentegen bleef steken op de 25e stek.

Beste Yamaha coureur was Andrew Pitt die een zesde tijd wist te realiseren, zijn teamgenoot Noriyuki Haga kwam niet verder dan een 12e tijd. Max Neukirchner zette de Klaffi-Honda op de 7e plek net voor Chris Vermeulen, die daar niet tevreden over was. Steve Martin wist zijn

Petronas FP1 op de 11de plaats te zetten waar Gary McCoy niet verder kwam dan een 24e. Het blijft toch jammer om te zien dat dit team - onder leiding van oud wereldkampioen Carl Foggarty - geen betere prestaties neer kan zetten. Voor Jurgen v.d. Goorbergh verliep deze training niet zo gunstig. Hij stapte onvrijwillig van de Rizla-Suzuki, verloor daardoor kostbare tijd en moest de training voortzetten op zijn tweede motor.

Jurgen kwam dan ook niet verder dan een 23ste tijd wat betekende dat hij dus niet aan de Superpole mee mocht doen.

Veel valpartijen in de GT-bocht tijdens de tweede kwalificatie.
Naast Jurgen en Kagayama ging ook Karl Muggeridge onderuit.

Bertus Folkertsma mocht ook niet meedoen, niet eens aan de wedstrijd want hij wist zich niet te kwalificeren. Zeer jammer want deelname aan deze wedstrijd kost de nodige euro"s en om dan vanaf de zijlijn te moeten toekijken is zuur. Robert Menzen ging lekker, er werd hard gewerkt door het team en hij zette de Suzuki GSX-R van het team Motoport-Leek op de 29e plek. Bob Withag en Paul Mooijman zetten hun Yamaha R1"s op plek 31 en 32.

Bertus Folkertsma wist zich jammer genoeg niet te kwalificeren

 Superpole: De Superpole is een evenement op zich. De eerste 16 coureurs van de tweede kwalificatie worden één voor één verwacht aan het eind van de pitstraat. Daar gaan ze om de 2 minuten de baan op voor 1 opwarm ronde, 1 snelle ronde en een uitloop ronde. Tijdens de snelle ronde meldt de volgende zich voor zijn Superpole. Je kunt als coureur dus als 16e getraind hebben, maar door een hele snelle ronde te rijden kun je op de pole - beste startplek - komen.

De Superpole werd begonnen door Norrick Abe die wist geen snellere tijd te realiseren en mocht uiteindelijk starten vanaf een 15de plek. Grootste "daler" in de lijst was Chris Walker, hij zakte van P5 naar P13. Ook Lorenzo Lanzi reed geen beste ronde en zakte van P4 naar P10.

Geen Mr. Superpole voor Troy dit weekend.

Noriyuki Haga reed wel een hele goede ronde en stond een tijdje bovenaan de lijst, maar mocht uiteindelijk starten vanaf de eerste rij, plek 4. Troy Corser, Andrew Pitt, Yukio Kagayama en Karl Muggeridge reden een "degelijke" ronde, maar het was James Toseland die met een tijd van 2.04"899 - op dat moment - als enige onder de 2.05 minuten wist te duiken. Steve Martin reedt met de Petronas FP1 een goede ronde en kon met een 8e tijd starten vanaf de tweede rij, een mooie opsteker voor dit team. Als 8e aan zijn Superpole begonnen was het Chris Vermeulen die met een "flying lap" van 2.04"179 deze Superpole op zijn naam schreef! Ongelukkige in deze Superpole was Max Neukirchner, hij ging in zijn poging een snelle ronde te realiseren over de scheef en buitelde in de Ramshoek van zijn Klaffi-Honda.

Jurgen reed voor wat hij waard was,
maar het was niet genoeg voor Superpole.