Zoeken

Troy Bayliss vervangt Giugliano in Phillip Island

18 februari 2015
Troy Bayliss gaat het komende weekend een eenmalige comeback in het WK Superbike maken. De 45-jarige Australiër vervangt in het Aruba.it Ducati Superbike Team Davide Giugliano, die zich tijdens de wintertest afgelopen weekend lelijk heeft geblesseerd.

Troy Bayliss

Davide Giugliano kwam het afgelopen weekend tijdens de wintertest op Phillip Island lelijk ten val en liep daarbij twee microbreuken in zijn L1 en L2 ruggenwervel op, waardoor hij voor een langdurige periode van 90 dagen uitgeschakeld is. Giugliano is gisteren uit het Alfred Ziekenhuis van Melbourne ontslagen en zal zo snel mogelijk naar Italië terugvliegen om daar verdere checks te ondergaan en zo snel mogelijk aan zijn herstel te beginnen.

In eerste instantie had Ducati geen vervanging voor de Romein ingepland, maar kreeg een verzoek van voormalig wereldkampioen Troy Bayliss waar het niet nee tegen zeggen kon. Bayliss had de wens om in het kader van 25 jaar WK Superbikes op Phillip Island aan het Australische evenement deel te nemen.

Sinds Bayliss in 2008 de wereldtitel won, zijn derde voor Ducati - in 2001 en 2006 werd hij ook wereldkampioen, heeft hij niet meer geracet. De drievoudig wereldkampioen won 52 wedstrijden met Ducati tijdens zijn Superbike carriere - waarvan zes op Phillip Island - en is sindsdien een gewaardeerd en trouw Ducati ambassadeur. Bayliss heeft het racen trouwens niet helemaal vaarwel gezegd, het afgelopen jaar won hij nog de Australische Dirt Track titel. De laatste keer dat Bayliss op de Panigale reed was het afgelopen jaar tijdens een test op Mugello.

Troy Bayliss:
Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het erg vervelend voor Davide vind en dat het erg jammer is dat zijn seizoen zo moet beginnen. De wens om terug te keren naar het circuit en het thuispubliek en de Ducatisti te zien is altijd sterk geweest, vanaf de laatste wedstrijd. Bovendien viert Phillip Island, dat een van mijn favoriete circuits is, dit jaar haar 25e verjaardag in het WK Superbike. Dit bracht me op het idee om als wildcard deel te nemen en weer eens met de Ducati Superbike technici te werken. Ik weet dat het een zwaar weekend wordt, ook omdat het een tijd geleden is dat ik op een Superbike heb gereden, maar ik ken het circuit goed en hoop naar een paar rondjes weer in het ritme te zitten. Ik zal proberen om ervan te genieten en zal natuurlijk mijn best doen om een zo goed mogelijk resultaat te scoren en het publiek een goede show te geven.