Zoeken

KTM in 2018 naar WK Supersport 300

16 oktober 2017
KTM maakt dit weekend in Jerez z’n debuut in het WK Supersport 300. De 16-jarige IDM kampioen Jan-Ole Jähnig uit het Team Freudenberg zal tijdens de laatste WK Supersport 300 race van het seizoen met een RC390 aan de start verschijnen. En daar blijft het volgens KTM niet bij.

Het nieuwe WK Supersport 300 kampioenschap werd dit jaar door drie merken uitgevochten: Kawasaki, Yamaha en Honda, drie merken die redelijk aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Het komende seizoen zal ook KTM zich actief in deze nieuwe raceklasse gaan mengen, zo heeft PR manager Thomas Kuttruf tegenover onze Duitse collega’s van Speedweek.com verklaard.

Volgens Kuttruf gaat de afdeling klantensport van KTM het komende seizoen racekits aanbieden voor de RC390, die nog voor het eind van het jaar voor teams beschikbaar moeten zijn. Er is echter een groot verschil tussen klantensport en Factory Racing, die door Pit Beier wordt geleid. 

De ondersteuning bij KTM klantensport houdt in dat de teams tegen aantrekkelijke tarieven het materiaal kunnen aanschaffen, niet dat ze volledig door de fabriek worden ondersteund. Toch gaat KTM er geen half werk van maken: niemand minder dan voormalig Grand Prix coureur Jeremy McWilliams is door KTM aangesteld als technisch aanspreekpunt voor de teams. 

McWilliams wordt het komende seizoen dus de schakel tussen KTM en de teams. De Noord-Ier gaat alles coördineren en zal bij alle wedstrijden aanwezig zijn. 

Voor 2018 rekent Kuttruf op zes tot acht rijders in het WK Supersport 300, zeg drie of vier teams, die met KTM gaan rijden. Meer rijders willen de Oostenrijkers liever niet. “We willen met een nog te overzien aantal coureurs om overwinningen en podiumplaatsen kunnen vechten,” aldus Kuttruf tegenover Speedweek.com.

 

Bron: Speedweek.com