FIM Superstock 1000 Assen - uitslag race

17 april 2011
Davide Giugliano heeft de openingsrace van het 2011 FIM Superstock 1000 seizoen op naam weten te zetten. De Italiaanse Althea Ducati coureur wist op de streep landgenoot Danilo Petrucci tweetiende seconde voor te blijven. De Nederlander Roy ten Napel eindigde de race op een uistekende 8e positie, op iets meer dan elf seconden van de racewinnaar.

Assen_FIM_Superstock_1000_8199

Dat de 1198R Ducati's nog steeds over voldoende snelheid beschikken was tijdens de afgelopen trainingsdagen al duidelijk geworden, waar continue drie Ducati's in de top vier terug te vinden waren. Davide Giugliano, dit jaar uitkomend voor het Althea Juniorteam, had op vrijdag al de snelste tijd op de klokken gezet maar moest tijdens de tweede -en beslissende- kwalificatie de Fransman Sylvain Baroni voor zich dulden.

Giugliano kende echter een superstart en wist zijn Althea Ducati als eerste de haarbocht in te sturen, gevolgd door Danilo Petrucci en polezitter Sylvain Barrier. Even leek Barrier het tempo op kop te kunnen volgen, maar het tempo van de twee Ducati's bleek te hoog voor de Assen_FIM_Superstock_1000_8137BMW rijder waardoor langzaam een gat met de koplopers ontstond. Op zijn beurt had Barrier echter een ruime voorsprong op Lorenzo Baroni, die het hele weekend de derde snelle Ducati man was geweest.

Hoewel Giugliano de wedstrijd van kop tot staart wist te leiden was het zeker geen eenvoudige overwinning voor de uit Rome afkomstige coureur. Tot in de laatste ronde bleef het ongekend spannend, waarbij het gat tussen beide coureurs op de streep nooit groter was dan enkele tienden van een seconde en waarbij meermaals van positie werd gewisseld. In de laatste ronde wist Petrucci opnieuw de leiding in de race te nemen, maar Giugliano stuurde zijn Ducati 1198R in de Ramshoek brutaal buitenom voorbij en wist daardoor de deur van de Geert-Timmerbocht dicht te houden.

Assen_FIM_Superstock_1000_8147

Giugliano won de race met een miniem verschil van 0.212 seconden, Petrucci werd tweede terwijl Sylvain Barrier de derde en laatste podiumplaats voor zich op wist te eisen. De Nederlander Roy ten Napel reed een uitstekende eerste race. Ten Napel had zich op de vijfde plaats gekwalificeerd, kende een goede start maar kwam vroeg in de race in de verdrukking en viel daar terug naar de elfde plaats. De coureur uit het Domburg Honda Racing team reed echter een sterke tweede helft, wist zich weer naar voren te vechten en eindigde de race op een uitstekende 8e plaats.